Tosprogede
0   129

Vigtigt med indvandrere

Sanjeevan Sriramachandran vil yde en indsats for at få flere tosprogede ind i lærerfaget

Det var ønsket om at arbejde med børn og unge, der fik 28-årige Sanjeevan Sriramachandran til at blive lærer. Nu vil han forsøge at få andre unge tosprogede til at følge samme vej ved at stille op som rollemodel i en ny kampagne, der skal trække tosprogede til læreruddannelsen.

»Jeg synes, at det er vigtigt, at der er lærere med indvandrerbaggrund i folkeskolen - både for de tosprogede børn og for de rent danske. Jeg tror, det kan fjerne nogle fordomme, hvis de ser, at en indvandrer også kan være ham læreren, som vi synes er en flink fyr, og ikke kun ham, de ser i tv«, siger Sanjeevan Sriramachandran. Han tror, at noget af årsagen til, at der ikke er mange tosprogede lærere, skal findes i traditionerne i indvandrerfamilier. Forældrene forsøger at få deres børn til at tage en universitetsuddannelse som læge eller ingeniør og tænker ikke meget på de mellemlange uddannelser. Det synes han er ærgerligt, da han mener, at lærere med indvandrerbaggrund kan give folkeskolen noget ekstra.

Artiklen fortsætter under banneret

»Jeg har to forståelser af det at være dansk, og jeg ser tingene med andre øjne. Derfor kan jeg måske også være mere kritisk over for traditioner og indgroede vaner i folkeskolen«, siger han.

-pai


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket Dansk som andetsprog er for alle, som underviser i dansk som andetsprog eller har interesse for undervisning af flersprogede elever og nyankomne.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
812 andre er allerede tilmeldt