Flere tosprogede lærere, tak

Fælles kampagne henvender sig til tosprogede for at gøre dem interesserede i læreruddannelsen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Andelen af tosprogede lærere i folkeskolen afspejler langtfra andelen af tosprogede elever. Det skal der nu rettes op på med kampagnen »Tag hånd om fremtiden«, som er rettet mod unge tosprogede, der er ved at færdiggøre en hf- eller gymnasieuddannelse.

»Børn i Danmark har brug for dygtige, engagerede lærere, som går forrest og viser det gode eksempel. Og med den stigende andel af tosprogede elever i folkeskolen er der brug for flere danske lærere med indvandrerbaggrund bag katedrene - lærere, som blandt andet kan fungere som rollemodeller for de tosprogede elever«, siger integrationsminister Rikke Hvilshøj.

Kampagnen er et samarbejde mellem Integrationsministeriet, Undervisningsministeriet, DLF, Lærerstuderendes Landskreds, Rektorforsamlingen og Foreningen for Modersmål- og Tosprogede lærere. Den løber frem til slutningen af juni og inkluderer indsatser på flere områder. Gymnasier med tosprogede elever har fået kampagnemateriale i form af flyers, pjecer og et personligt brev fra integrationsministeren. Der er udarbejdet informationsmateriale og invitationer til åbenthusarrangementer på seminarierne til forældre på fire forskellige sprog.

Og fem unge tosprogede lærere skal fungere som rollemodeller i kampagnen. De er blevet coachet og uddannet til at fortælle om deres uddannelse og arbejde og skal nu ud at møde de unge ved åbenthusarrangementer på seminarierne.

For undervisningsministeren er kampagnen også i høj grad et forsøg på at styrke lærerstaben.

»I fremtiden skal folkeskolen have et mere fagligt fokus, og derfor er der brug for mange fagligt dygtige lærere. Vi ved, at der blandt de tosprogede elever på ungdomsuddannelserne er mange med et stort potentiale. Med denne kampagne vil vi gerne yde en indsats for at få fat i de bedste studerende til læreruddannelsen«, siger Bertel Haarder.

Læs mere