Tosprogede
0   134

Flere tosprogede lærere, tak

Fælles kampagne henvender sig til tosprogede for at gøre dem interesserede i læreruddannelsen

Andelen af tosprogede lærere i folkeskolen afspejler langtfra andelen af tosprogede elever. Det skal der nu rettes op på med kampagnen »Tag hånd om fremtiden«, som er rettet mod unge tosprogede, der er ved at færdiggøre en hf- eller gymnasieuddannelse.

»Børn i Danmark har brug for dygtige, engagerede lærere, som går forrest og viser det gode eksempel. Og med den stigende andel af tosprogede elever i folkeskolen er der brug for flere danske lærere med indvandrerbaggrund bag katedrene - lærere, som blandt andet kan fungere som rollemodeller for de tosprogede elever«, siger integrationsminister Rikke Hvilshøj.

Artiklen fortsætter under banneret

Kampagnen er et samarbejde mellem Integrationsministeriet, Undervisningsministeriet, DLF, Lærerstuderendes Landskreds, Rektorforsamlingen og Foreningen for Modersmål- og Tosprogede lærere. Den løber frem til slutningen af juni og inkluderer indsatser på flere områder. Gymnasier med tosprogede elever har fået kampagnemateriale i form af flyers, pjecer og et personligt brev fra integrationsministeren. Der er udarbejdet informationsmateriale og invitationer til åbenthusarrangementer på seminarierne til forældre på fire forskellige sprog.

Og fem unge tosprogede lærere skal fungere som rollemodeller i kampagnen. De er blevet coachet og uddannet til at fortælle om deres uddannelse og arbejde og skal nu ud at møde de unge ved åbenthusarrangementer på seminarierne.

For undervisningsministeren er kampagnen også i høj grad et forsøg på at styrke lærerstaben.

»I fremtiden skal folkeskolen have et mere fagligt fokus, og derfor er der brug for mange fagligt dygtige lærere. Vi ved, at der blandt de tosprogede elever på ungdomsuddannelserne er mange med et stort potentiale. Med denne kampagne vil vi gerne yde en indsats for at få fat i de bedste studerende til læreruddannelsen«, siger Bertel Haarder.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket Dansk som andetsprog er for alle, som underviser i dansk som andetsprog eller har interesse for undervisning af flersprogede elever og nyankomne.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
812 andre er allerede tilmeldt