Anmeldelse Letlæsning
0   188

Tom Tex laver tricks / Teas kartoffel / Ninja Niller / Kloge Åge i rummet

Fakta<p>Forfatter: Rune Fleischer / Kirstine Lyngklip Svansø / Kasper Syhler</p><br /><p>ISBN: 87-92038-01-8 / 87-92038-03-4 / 87-92038-02-6 / 87-92038-04-2</p><br /><p>Illustrator: Rune Fleischer</p><br /><p>59,95 kroner, 16 sider</p><br /><p>Forlag: Så til hest / Så til hest / Så til hest / Så til hest</p><br /><p>59,95 kroner, 16 sider</p><br /><p>Illustrator: Simon Bertelsen</p><br /><p>59,95 kroner, 16 sider</p><br /><p>Illustrator: Sune Elskær</p><br /><p>59,95 kroner, 16 sider</p>

Nye og etablerede kræfter er gået sammen om at skabe en række letlæsningshistorier til de nystartede læsere. Med fokus på den gode historie har forlaget "Så til hest" trukket på folks individuelle erfaringer fra forskellige medier som film, tegnefilm, tegneserier, computerspil, infografik med mere uden at gå på kompromis med letlæsningens vigtige konventioner. Det er der kommet - i første omgang - fire meget forskellige bøger ud af.

Artiklen fortsætter under banneret

Rune Fleischer har skrevet og illustreret en lille western om Tom Tex, der med humor og afvæbnende charme skræmmer selv de mest hardcore forbrydere på vild flugt - og så uden at løsne et eneste skud.

Kirstine Lyngklip Svansø har skrevet og illustreret en rigtig fin historie om den kaffedrikkende Tea og hendes kartoffelprojekt, hvor vi følger den lille jordknolds vej fra jord til bord. Det ligger vist lige til højrebenet at følge den sjove, instruktive historie op med et forsøg på egen hånd.

Rune Fleischer fortæller med hjælp fra illustratoren Simon Bertelsen en "Gummi Tarzan-historie", hvor vores helt her hedder Niller - en ensom, artig dreng, der godt kan lide at gå i skole, men som forvandler sig til en drabelig Ninja Niller, når han oplever mobning i skolegården på en af kammeraterne. Og så kan det nok være, at de store drenge får deres velfortjente straf.

Med glimrende illustrationer af Sune Elskær har Kasper Syhler leveret historien om "Kloge Åge i rummet", hvor Åge bygger sin egen rumraket - inspireret af faderens computerspil. Fra rummet hjemtager han den lille venlige rummand Zyrx, som dog nær får skræmt Åges fader fra sans og samling.

Det er en rigtig interessant start for det nye forlag, der leverer varen i form af fire meget forskellige, men alle charmerende og vedkommende historier for målgruppen: begynderlæsere fra 1. klasse. Lixen holdes nede på mellem 4 og 6 - og det er faktisk ret imponerende. Som nævnt blandes medierne for eksempel med tegneserielignende illustrationer - og det fungerer!

Jeg finder ingen grund til at fremhæve enkelte af bøgerne fra de andre - men det bliver rigtigt spændende af følge det nye forlags udgivelser i den kommende tid.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.244 andre er allerede tilmeldt