Anmeldelse

Praktisk Økologi nummer 1/2007

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Haven er i den grad kommet i fokus de seneste år, både på tv og i bøger. Dog er dette nok mest henvendt til de voksne med henblik på pryd og nytte. Kun sjældent er børnene i fokus. I dette temanummer af medlemsbladet til Landsforeningen Praktisk Økologi er det dog børnene og deres haveoplevelser, der er i centrum. Her gives der mange ideer til, hvordan børnene kan blive inddraget i haven, såsom anlæg af en "børne"have, frøjagt, haven som gemmested, sansehaven, den spiselige have med forskellige opskrifter, der er nemme at gå til for børn - for blot at nævne noget. Bagest gives ideer til, hvordan man kan tænke mere grønt, når der skal anlægges eller omlægges skolegårde. Her har det gennem mange år været fliser og asfalt, der har hersket, hvorfor der godt kunne være brug for nytænkning inden for det område. Bladet her kunne i den forbindelse være et rigtig godt inspirationsmateriale til skolebestyrelserne rundt om i landet, der ofte er dem, der kommer med de mere sprælske ideer.

Bladet er ikke henvendt til børnene, så de voksne læsere har derfor en stor forpligtelse til at få indholdet levendegjort over for børnene. Der ligger derfor et stort arbejde bag de forholdsvis få sider, hvis blot nogle af tingene skal prøves af. Alt i alt et spændende lille hæfte med et stort indhold.