Anmeldelse Kristendomskundskab
0   289

Jesus går til filmen

Jesusfiguren i moderne film

Fakta<p>238 kroner, 140 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget ALFA</p>

Der er nogle, der påstår, at kirken er rykket ind i biografen. I alt fald er der noget, der tyder på, at hvad kirken og søndagens højmesse ikke kan tiltrække af mennesker, ja, det kan biografen. Og så er der i de senere år lavet en masse rigtig gode religiøse film, som behandler kristent liv, tro og ikke mindst Jesus og de bibelske fortællinger. Så det er meget velkomment, at der nu er udgivet en bog med gode analyser af filmene "The Passion of Christ", "Jesus fra Montreal", "Life of Brian", "The Shaw­shank Redemption", "Terminator" og "Dogville". Desuden rummer bogen nogle gode artikler om Jesus-transfigurationer i moderne actionfilm samt en mere overordnet artikel om den filmiske Jesus i kristologisk og samtidshistorisk perspektiv.

Artiklen fortsætter under banneret

"Jesus-film" kan i grove træk deles op i to kategorier: Film, der fremstiller Jesus-figuren, og film, der indeholder en eller flere Jesus-transfigurationer. En transfiguration adskiller sig fra en Jesus-figur, ved at den kan være en del af et narrativt forløb eller en egentlig person. Nogle steder bliver trans­figu­ra­tionen mere abstrakt, og her er der særligt brug for lærerens hjælp, fordi transfigurationen blot bli­ver et motiv som for eksempel en forsoning og/eller en opstandelse.

Det var ren fornøjelse at læse bogens mange kloge og interessante betragtninger over film, som jeg selv har holdt meget af at se og at undervise i, og jeg vil varmt anbefale andre at læse bogen, så de kan søge inspiration til spændende og nutidig undervisning i kristendommen hos skolens ældste elever.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
992 andre er allerede tilmeldt