Anmeldelse Musik
0   189

Musik i luften 1

Fakta<p>Forfatter: Susanne Hvitved og Inger Ubbesen</p><br /><p>Lærerens bog: 220 sider, 320 kroner </p><br /><p>Billedbogen: 16 sider plus lærervejledning på 16 sider: 280 kroner </p><br /><p>Cd-box med tre cd'er: 360 kroner</p><br /><p>Forlag: Dansk Sang</p>

På trods af at der udgives rigtig mange undervisningsmaterialer til faget musik hvert år, er der meget langt imellem bøger, der indeholder "det hele". Det vil sige musikpædagogiske og didaktiske overvejelser, der knytter an til både det autoritative (centrale kundskabs- og færdighedsområder og fælles mål, men også mængden af eksisterende sange og indspillede numre) og det autentiske (børnene og deres musikalske udvikling og potentialer), og som herudfra forstår at opstille et forslag til en musikundervisning for 1. og 2. klasse. Her er et sådant "system". Dejligt!

Artiklen fortsætter under banneret

Materialet kommer på en inspirerende måde omkring alle fagets mange aspekter: Det beskæftiger sig med års- og lektionsplaner, og hvordan en velfungerende time bygges op, og lægger desuden megen vægt på i så høj grad som muligt at gøre eleverne aktive i såvel udførelsen af aktiviteterne som evalueringen af den læring, der gerne skulle finde sted.

Bogen præsenterer en undervisning, der er funderet på grundige overvejelser over: Hvad man kan gøre (indhold), hvordan man gør (metode) og ikke mindst hvorfor (mål-formål).

Materialet skal naturligvis først og fremmest vurderes på den sammenhæng og kontinuitet, det repræsenterer i forhold til to års musikundervisning, men da de fleste musiklærere med en del erfaring har en selvudviklet praksis at sammenholde med, må det være på sin plads også at fremhæve materialets brugbarhed som idébank både på det didaktiske og det praktiske plan.

Med diverse tilbehør vil jeg karakterisere materialet som værende komplet og til topkarakter!

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
680 andre er allerede tilmeldt