Anmeldelse

Dansk Naturvidenskabs Historie 1-4

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er ingen tvivl om, at Danmark gennem tiden har gjort sig internationalt bemærket på flere fronter inden for naturvidenskaben. Blandt andet derfor er det også spændende med et værk, der i den grad sætter fokus på de naturvidenskabelige bedrifter i Danmark, startende omkring vikingetiden og sluttende i 1970'erne. Overordnet består værket af ikke mindre end fire bind, der fortæller om hver sin tidsperiode. Bøgerne har været nogle år undervejs. De to første bind var allerede tilgængelige tilbage i 2005. Med udgivelsen af de to sidste bind er værket nu komplet.

Det mest interessante ved bøgerne er, efter min mening, det store historiske rids, der gives. Her fornemmer man som læser tydeligt naturvidenskabens nærmest eksponentielle udvikling fra det filosofiske over mod det videnskabelige, hvor den bid for bid og med stor respekt bliver selvstændiggjort. En sådan beskrivelse på næsten 2.000 sider kunne let få selv en stor naturvidenskabsnørd til at miste pusten. Det synes dog ikke tilfældet her, da bøgerne er skrevet så ligefremt og naturligt, at selv en almindelig interesseret humanist sagtens ville kunne finde bøgerne interessante at gå i lag med. Generelt et ganske godt værk, der samlet præsenterer sig rigtig fint, og som varmt kan anbefales alle, også nørderne.

Powered by Labrador CMS