Anmeldelse Biologi
0   185

Dansk Naturvidenskabs Historie 1-4

Fakta<p>ISBN: 87-7934-172-1</p><br /><p>1.500 kroner, 2.000 sider</p><br /><p>Forlag: Aarhus Universitetsforlag</p>

Der er ingen tvivl om, at Danmark gennem tiden har gjort sig internationalt bemærket på flere fronter inden for naturvidenskaben. Blandt andet derfor er det også spændende med et værk, der i den grad sætter fokus på de naturvidenskabelige bedrifter i Danmark, startende omkring vikingetiden og sluttende i 1970'erne. Overordnet består værket af ikke mindre end fire bind, der fortæller om hver sin tidsperiode. Bøgerne har været nogle år undervejs. De to første bind var allerede tilgængelige tilbage i 2005. Med udgivelsen af de to sidste bind er værket nu komplet.

Artiklen fortsætter under banneret

Det mest interessante ved bøgerne er, efter min mening, det store historiske rids, der gives. Her fornemmer man som læser tydeligt naturvidenskabens nærmest eksponentielle udvikling fra det filosofiske over mod det videnskabelige, hvor den bid for bid og med stor respekt bliver selvstændiggjort. En sådan beskrivelse på næsten 2.000 sider kunne let få selv en stor naturvidenskabsnørd til at miste pusten. Det synes dog ikke tilfældet her, da bøgerne er skrevet så ligefremt og naturligt, at selv en almindelig interesseret humanist sagtens ville kunne finde bøgerne interessante at gå i lag med. Generelt et ganske godt værk, der samlet præsenterer sig rigtig fint, og som varmt kan anbefales alle, også nørderne.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.474 andre er allerede tilmeldt