Anmeldelse Engelsk
0   277

Wonderkids

Fakta<p>Forfatter: Jesper Roos Jacobsen og Helle Kirstine Petersen</p><br /><p>Workfolio: 48 sider, 47,50 kroner </p><br /><p>Textbook: 128 sider, 175 kroner </p><br /><p>Teacher's cd's: 662,50 kroner </p><br /><p>Teacher's Guide: 116 sider, 812,50 kroner</p><br /><p>Serie: Wings</p><br /><p>Forlag: Alinea</p>

"Wonderkids" er et lækkert gennemarbejdet og -illustreret materiale til brug ved engelskundervisningen i 5. klasse. De fem emner, der tages under behandling, er superhelte, vidunderbørn, universet, forskellige slags kommunikation og Thanksgiving. Emnerne spænder vidt og appellerer utvivlsomt til børn på dette alderstrin.

Artiklen fortsætter under banneret

Hvert afsnit er bygget ensartet op, så man starter med en fastsættelse af elevens mål for kapitlet. Dernæst varmes eleven op med de vigtige ord, der hører til ordforrådet. Så følger pågældende emnes hovedhistorie, hvorefter eleverne kan vælge mellem tre til seks underemner, der på hver sin måde behandler varianter af det overordnede tema. Hvert kapitel afsluttes med en language lounge, hvor eleverne på forskelligartet måde kan arbejde med adjektiver, navneord og verber.

Elevbogens mangfoldige tekster, medfølgende cd og eksempler på gode arbejdsopgaver suppleres fint af workfolio, der, som navnet antyder, er en god blanding af arbejdsbog og portfolio. Hver side kan let rives ud og gemmes, så eleven og læreren kontinuerligt kan følge diverse fremskridt.

Den tilhørende lærervejledning fortæller detaljeret, hvilke læringsprincipper og -strategier der ligger til grund for materialet. Desuden indeholder vejledningen vidtgående eksempler på fine arbejdsopgaver og ekstraark.

Materialet er alt i alt meget alsidigt og varieret. Da eleverne ifølge "Fælles Mål" skal arbejde med omskrivninger, er det godt, at der i grundbogen findes to former for ordlister. En almindelig alfabetisk ordliste og en anden type ordliste, hvor man i et tredelt skema først får det engelske ord, dernæst en engelsk ordforklaring og til sidst den danske oversættelse.

Som rosinen i pølseenden kan man på www.engelskunivers.dk finde gode link til hvert kapitel samt spil og ekstraopgaver til adspredelse og fornøjelse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.761 andre er allerede tilmeldt