Anmeldelse Kristendomskundskab
0   161

Hej far, ta' og helbred manden

Børn som bibelfortolkere

Fakta<p>Forfatter: Gertrud Yde Iversen</p><br /><p>198 kroner, 167 sider</p><br /><p>Forlag: Aros Forlag</p>

Børn kan lide at tale om livets store spørgsmål, og deres egne spørgsmål vil som regel også kalde på religiøse svar. Men det er hverken skolens, kirkens eller samfundets ret at skulle fastlægge børnenes religiøse dannelse. Det kan og skal børnene selv gøre - og gerne med hjælp fra skolens kristen­domskundskabsundervisning og fra forældre og bedsteforældre. Måske er det derfor, at bogen stiller spørgsmålet: Kan børn være teologer? Svaret er: Ja, det kan de!

Artiklen fortsætter under banneret

Kristendommen er en skriftreligion, og det er derfor en central opgave for underviseren at inddrage og beskæftige sig med de bibelske tekster samt fortolkningen af dem. Så nu, hvor faget er blevet et prøveforberedende fag, er det nok heller ikke så tosset, at de store elever trænes i at skrives essays om tro og livsværdier, for sprog danner tanker, og tanker danner handling!

Som undervisere ved vi, at enhver undervisning har en strategi og et formål, og bagved ligger der et bestemt verdens- og tilværelsessyn, som igennem mange år eller altid har været til hidsig diskussion.

I dansk sammenhæng er der med tradition i Grundtvigs pædagogiske tanker fokus på fortælling og sang, og det underlige er, at selv om meget har forandret sig i faget og pædagogikken, så spiller fortælling og sang stadig en stor rolle i faget, og det er slet ikke så ringe endda.

Det er en rigtig god bog, som jeg er glad for at eje, og den vil blive læst flittigt og ofte - på både kryds og tværs. Bogen henvender sig til lærere og lærerstuderende og er en læse- og brugsbog med mange gode iagttagelser og eksempler fra levende og varieret undervisning i faget kristendomskundskab.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
995 andre er allerede tilmeldt