Anmeldelse Historie
0   136

Nationalmuseets Arbejdsmark 2006

Fakta<p>Forfatter: Carsten U. Larsen og Bente Gammeltoft</p><br /><p>ISBN: 87-7602-061-4</p><br /><p>278 kroner, 223 sider</p><br /><p>Forlag: Nationalmuseet</p>

Bogen når vidt omkring i det store arbejdsfelt, som Nationalmuseet varetager. Dette gøres i 12 artikler, der alle er velillustrerede, og som blandt andet fortæller om zinkstatuerne fra Marmorkirken, om Frilandsmuseets nye "Andelsby" og om et tidstypisk interiørmaleri fra De Vestindiske Øer op mod midten af 1800-tallet. Der fortælles også om at udstille besættelsens "Spærretid" og om Hertug Ulrik den Ældres kiste i Roskilde Domkirke.

Artiklen fortsætter under banneret

Forskellige former for rejser er hovedtemaet i flere af artikelbidragene. Her kan man finde en stor samling fotografier fra Congo i 1920'erne, og man kan aflægge et besøg i den højborgerlige danske havnekaptajns hus på St. Thomas for 150 år siden.

Bogen rummer også en artikel om den særlige udstilling, der er undervejs om hverdagens industrialisering. En hel "Andelsby" er under opbygning på Frilandsmuseet ved siden af den allerede genopførte brugs fra Stadager og tømrerværkstedet fra Borre på Møn.

Der er bestemt ikke tale om en undervisningsbog, men derimod en bog for den meget museumsinteresserede historielærer til supplement af egen faglig viden. På denne baggrund kan jeg anbefale bogen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.504 andre er allerede tilmeldt