Anmeldelse Biologi
0   279

www.vandetsvej.dk

Fakta<p>Forlag: Danva</p>

Endnu en hjemmeside har set dagens lys - bag denne står en række store, danske forsyningsselskaber med støtte fra Undervisningsministeriet. Siden er målrettet undervisningen i naturfag i overbygningen, men kan også bruges i gymnasiet. Skal den bruges i 5.-6. klasse, vil det kræve grundige forklaringer af læreren, og det meste af materialet er på for højt niveau til dette trin.

Artiklen fortsætter under banneret

Alle tekster bliver som udgangspunkt læst op, og det er selvfølgelig rart for de læsesvage elever. Men hvor er det dog irriterende, at man ikke bare kan slå oplæsningen fra én gang for alle - den begynder igen ved hver ny side.

Introen leverer mange informationer, men fra introsiden kan man vælge at fordybe sig i et af de syv emner, for eksempel "sø og hav" eller "vandforbrug". Alle emner er meget omfattende, og det kan derfor være svært at "finde tilbage" til udgangspunktet. Der indføres mange nye begreber i hvert underafsnit - som eksempel kan nævnes emnet om sø og hav, hvor vi på kort tid kommer omkring både livets opståen, massefylde og molekyler og jordens vandresurser.

Der lægges i de tilhørende opgaver op til, at eleverne selv skal arbejde med de forskellige emner og ved hjælp af PowerPoint-præsentationer fremlægge for hinanden, gerne med praktiske forsøg. Opgaverne levner desværre ikke meget - om nogen - plads til elevernes egne ideer til fremlæggelsen. Det er færdige, lukkede køreplaner, som præcist remser op, hvad eleverne skal gøre for at lave en god fremlæggelse.

Overordnet en rimelig god hjemmeside, som dog virker temmelig uoverskuelig.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.459 andre er allerede tilmeldt