Anmeldelse

www.vandetsvej.dk

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Endnu en hjemmeside har set dagens lys - bag denne står en række store, danske forsyningsselskaber med støtte fra Undervisningsministeriet. Siden er målrettet undervisningen i naturfag i overbygningen, men kan også bruges i gymnasiet. Skal den bruges i 5.-6. klasse, vil det kræve grundige forklaringer af læreren, og det meste af materialet er på for højt niveau til dette trin.

Alle tekster bliver som udgangspunkt læst op, og det er selvfølgelig rart for de læsesvage elever. Men hvor er det dog irriterende, at man ikke bare kan slå oplæsningen fra én gang for alle - den begynder igen ved hver ny side.

Introen leverer mange informationer, men fra introsiden kan man vælge at fordybe sig i et af de syv emner, for eksempel "sø og hav" eller "vandforbrug". Alle emner er meget omfattende, og det kan derfor være svært at "finde tilbage" til udgangspunktet. Der indføres mange nye begreber i hvert underafsnit - som eksempel kan nævnes emnet om sø og hav, hvor vi på kort tid kommer omkring både livets opståen, massefylde og molekyler og jordens vandresurser.

Der lægges i de tilhørende opgaver op til, at eleverne selv skal arbejde med de forskellige emner og ved hjælp af PowerPoint-præsentationer fremlægge for hinanden, gerne med praktiske forsøg. Opgaverne levner desværre ikke meget - om nogen - plads til elevernes egne ideer til fremlæggelsen. Det er færdige, lukkede køreplaner, som præcist remser op, hvad eleverne skal gøre for at lave en god fremlæggelse.

Overordnet en rimelig god hjemmeside, som dog virker temmelig uoverskuelig.