Anmeldelse Skoler
0   309

Læringspotentialet i den interaktive tavle

Fakta<p>Forfatter: Jan Brauer</p><br /><p>149 kroner, 72 sider</p><br /><p>Forlag: Kroghs Forlag</p>

Ironisk nok er det nødvendigt med tekster, som redegør for, hvad en interaktiv tavle er, og hvad den kan "gøre" for undervisningen.

Artiklen fortsætter under banneret

Denne bog er i sin intention sådan en tekst, og den er mig bekendt den første og endnu eneste på dansk. Derfor er den nødvendig læsning på mange skoler og hos mange beslutningstagere.

Mange af læserne vil desværre blive forvirrede. I de afsnit, hvor den interaktive tavles funktionalitet uddybes, gøres det først med eksempler, som ikke kræver en interaktiv tavle; men kun en projektor. "Den interaktive tavle gør det muligt at integrere levende billeder i undervisningen", står der på side 13; men det er ikke nødvendigt at have en interaktiv tavle for at vise video. Heller ikke for at "afspille lyd" eller "inddrage internettet med det samme".

Det er en svaghed i forhold til intentionen, og denne svaghed bærer ved til den standende debat om, hvorvidt man ikke lige så godt kan nøjes med en projektor og et lærred - foruden computeren naturligvis.

Læseren skal være opmærksom og selv finde de steder, hvor de afgørende forskelle i forhold til andre "medier" bliver tydelige. For de er jo omtalt. Forfatteren har blot undladt at highlighte dem for os, og det er synd. Kapitlet "Erfaringer fra danske undersøgelser" bøder en smule herpå.

Det er godt, at bogen - uden at nævne det eksplicit - gør det klart, at interaktiv tavle og smartboard ikke er synonymer, ligesom det er godt, at den rummer "Checkliste ved anskaffelse af interaktive tavler" - samt en liste over en del interaktive tavler.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
707 andre er allerede tilmeldt