Anmeldelse Geografi
0   184

Polare områder og tundra / Oceaner og kyster

Fakta<p>Forfatter: Chris Woodford / Trevor Day</p><br /><p>200 kroner, 64 sider</p><br /><p>Serie: Globale økosystemer</p><br /><p>Forlag: Geografforlaget / Geografforlaget</p><br /><p>200 kroner, 64 sider</p><br /><p>Serie: Globale økosystemer</p>

I serien "Globale økosystemer" fra Geografforlaget er der nu udgivet et par nye bøger. Bøgerne er oversat fra amerikansk.

Artiklen fortsætter under banneret

Ligesom de andre bøger i serien er "Oceaner og kyster" samt "Polare områder og tundra" stilsikre fagbøger, der giver læserne en god indsigt i de specifikke økosystemer.

Begge bøger er opbygget efter en top-down-model, hvor læseren først indføres lidt i, hvad økosystemer er, hvorefter man går i dybden med undersystemerne. I "Oceaner og kyster" møder vi kapitlerne Atlanterhavet, Mexicanske Golf, Stillehavet, Det Indiske Ocean og til sidst Ishavet. I "Polare områder og tundra" møder vi kapitlerne Nordamerikansk Arktis, Sibiriens tundra, Island, Antarktis og Grønland.

Bøgerne kan bruges som fagbøger i geografi og biologi, for eksempel i emnearbejder eller tværfaglige projekter.

Begge bøger har en overflod af flotte og indbydende fotos, som giver læseren en god kontekst at gå ud fra. Den eneste anke, jeg har, er, at bøgerne ikke er målrettet til danske elever, qua at de er udarbejdet på amerikansk, hvorved man for eksempel mister chancen for at beskrive Danmarks nære områder som Nordsøen og Østersøen, selvfølgelige emner i Danmark.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.466 andre er allerede tilmeldt