Anmeldelse

Polare områder og tundra / Oceaner og kyster

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I serien "Globale økosystemer" fra Geografforlaget er der nu udgivet et par nye bøger. Bøgerne er oversat fra amerikansk.

Ligesom de andre bøger i serien er "Oceaner og kyster" samt "Polare områder og tundra" stilsikre fagbøger, der giver læserne en god indsigt i de specifikke økosystemer.

Begge bøger er opbygget efter en top-down-model, hvor læseren først indføres lidt i, hvad økosystemer er, hvorefter man går i dybden med undersystemerne. I "Oceaner og kyster" møder vi kapitlerne Atlanterhavet, Mexicanske Golf, Stillehavet, Det Indiske Ocean og til sidst Ishavet. I "Polare områder og tundra" møder vi kapitlerne Nordamerikansk Arktis, Sibiriens tundra, Island, Antarktis og Grønland.

Bøgerne kan bruges som fagbøger i geografi og biologi, for eksempel i emnearbejder eller tværfaglige projekter.

Begge bøger har en overflod af flotte og indbydende fotos, som giver læseren en god kontekst at gå ud fra. Den eneste anke, jeg har, er, at bøgerne ikke er målrettet til danske elever, qua at de er udarbejdet på amerikansk, hvorved man for eksempel mister chancen for at beskrive Danmarks nære områder som Nordsøen og Østersøen, selvfølgelige emner i Danmark.

Powered by Labrador CMS