Anmeldelse Natur/teknologi
0   217

Regnbuen 1+2

Fakta<p>Elevbog: 67 sider, 180 kroner </p><br /><p>Lærervejledning: 246 sider, 420 kroner</p><br /><p>Forlag: Geografforlaget</p>

I Geografforlagets nye serie af bøger til natur/teknik-undervisningen er der netop kommet et nyt sæt bøger. Denne gang er det de yngste klasser, der står for tur. Med emner som sanser, vand, kroppen, her bor jeg og årstiderne tages der ganske fint afsæt i det nære, som netop er udgangspunktet for natur/teknik-undervisningen i de mindste klasser. I grundbogen er det derfor også det visuelle, der er prioriteret højt, da de yngstes tekstlæsning og -forståelse stadig skal udvikles en hel del, førend de er klar til at gå i lag med det noget tungere faglitterære stof. Illustrationer er der derfor rigtig mange af, og de supplerer teksten fint.

Artiklen fortsætter under banneret

Lærervejledningen virker stadig god og grundig og guider selv en ikke naturfagskyndig lærer godt igennem forløbene. Forlaget har nok, som så mange andre, måttet sande, hvor svært det er at få uddannede folk til naturfagsundervisningen i de mindste klasser. Lærervejledningerne er derfor oftest særdeles vigtige både for gennemførelsen af undervisningen, og når faget og emnerne skal begrundes.

Aktivitetsarkene findes også i lærervejledningen, og de forsøg, der lægges op til, virker ganske gode. Dog skal eleverne nok have en del hjælp til selve forståelsen af aktivitetsarkene, således at de gør det rigtige. Gives børnene denne hjælp, venter der mange timers sjov læring. Jeg savner stadig en cd-rom med aktivitetsarkene, så lærervejledningen ikke skal vrides af led, når de skal kopieres til eleverne. Dette vil forlænge levetiden for det relativt dyre hæfte ganske betragteligt. Stadig et godt og solidt materiale som fundament til den kvalificerede natur/teknik-undervisning.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.677 andre er allerede tilmeldt