Anmeldelse Geografi
0   206

Livet efter Tsunamien

- fire unge fra Indonesien fortæller

Fakta<p>Forfatter: Ulrik Norup Jørgensen</p><br /><p>ISBN: 87-85026-80-8</p><br /><p>Materialet består af elevbog, lærervejledning, website (www.dennis-rk/indonesien) og nødhjælpsplakat. </p><br /><p>Gratis. Dog skal der betales for portoen</p><br /><p>Forlag: Dansk Røde Kors</p>

Tsunamien i december 2004 fylder stadig i danskernes bevidsthed og herved også hos unge mennesker i folkeskolen. Man møder tit spørgsmål og interesse for at vide mere om katastrofen, når man underviser i naturfag på mellemtrinnet og overbygningen.

Artiklen fortsætter under banneret

Der har længe manglet et ordentligt undervisningsmateriale, et materiale, der på en sober måde fortæller om de omvæltninger, som den skæbnesvangre tsunami bragte.

Dansk Røde Kors har nu taget udfordringen op og har udarbejdet et glimrende materiale.

Lærervejledningen forklarer godt og grundigt, hvilke tilgange der er til materialet. Udgangspunktet er 5.-6. klasse i fagene dansk, kristendomskundskab og natur/teknik. Hvert kapitel i elevbogen bliver gennemgået systematisk og giver læreren en god baggrundsviden og overblik med hensyn til tidsforbrug. Sidst i vejledningen er der kopisider med forskellige test og evalueringer.

Elevhæftet er indbydende og har en læsesværhed, der er passende for 5.-6. klasse. Det, der gør bogen specielt god, er den store mængde billeder og illustrationer, der sammen med teksten må fænge læselysten hos de fleste elever. Der er taget udgangspunkt i fire unges oplevelser, unge, der alle har oplevet at miste, og det gør herved sagen vedkommende, uden at det virker vulgært.

Sammen med websitet har man hermed et fagligt materiale, der vil stå stærkt i undervisningen på mellemtrinnet, og så gør det jo ikke noget, at materialet kan skaffes gratis, det er kun forsendelsen, der skal dækkes! Godt gået, Dansk Røde Kors!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.475 andre er allerede tilmeldt

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.380 andre er allerede tilmeldt