Anmeldelse

Livet efter Tsunamien

- fire unge fra Indonesien fortæller

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tsunamien i december 2004 fylder stadig i danskernes bevidsthed og herved også hos unge mennesker i folkeskolen. Man møder tit spørgsmål og interesse for at vide mere om katastrofen, når man underviser i naturfag på mellemtrinnet og overbygningen.

Der har længe manglet et ordentligt undervisningsmateriale, et materiale, der på en sober måde fortæller om de omvæltninger, som den skæbnesvangre tsunami bragte.

Dansk Røde Kors har nu taget udfordringen op og har udarbejdet et glimrende materiale.

Lærervejledningen forklarer godt og grundigt, hvilke tilgange der er til materialet. Udgangspunktet er 5.-6. klasse i fagene dansk, kristendomskundskab og natur/teknik. Hvert kapitel i elevbogen bliver gennemgået systematisk og giver læreren en god baggrundsviden og overblik med hensyn til tidsforbrug. Sidst i vejledningen er der kopisider med forskellige test og evalueringer.

Elevhæftet er indbydende og har en læsesværhed, der er passende for 5.-6. klasse. Det, der gør bogen specielt god, er den store mængde billeder og illustrationer, der sammen med teksten må fænge læselysten hos de fleste elever. Der er taget udgangspunkt i fire unges oplevelser, unge, der alle har oplevet at miste, og det gør herved sagen vedkommende, uden at det virker vulgært.

Sammen med websitet har man hermed et fagligt materiale, der vil stå stærkt i undervisningen på mellemtrinnet, og så gør det jo ikke noget, at materialet kan skaffes gratis, det er kun forsendelsen, der skal dækkes! Godt gået, Dansk Røde Kors!