Anmeldelse

Køleskabsrim

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En lille dreng står med køleskabslågen åben. Han påstår over for sin uvidende mor, at madvarerne er levende. At et sandt leben af dramatiske begivenheder udspiller sig inde i mørket blandt agurker, sylte og drømmekage: "Der er torsken uden bukser på/æg uden skal og halvanden liter cola majet ud som en sukkerknald. På midterste hylde er de vilde med sport/En grøn oliven satte verdensrekord/Den kom, så og sejrede med et kast i kuglestød på halvanden millimeter med en kokosnød".

Ud over at sætte fantasien i svingninger tager forfatteren, med sine opfindsomme rim og remser, temperaturen på gennemsnitsdanskerens køleskabskultur. For eksempel "en sammenkrøllet tube/hvor ingen kunne se eller læse, at der engang med store typer havde stået/MAJONÆSE". Hvem kender ikke: "Tallerkner fulde af rester fra i går/og dovne delikatesser fra sidste år. En skålfuld med tzatziki og koteletter fra grillen/duftende af tændvæske og brændt af ilden".

De humoristiske vers er holdt i et nutidigt sprog, hvor alle kan være med: "Et sandt karneval i køleskabet/alle var klædt ud/Der var spætten, der var plettet/forklædt som stjerneskud/En røget makrel legede rocker/og var piercet med tomat/En hårdkogt spaghetti var cowboy/gik i støvler og spagat".

Peter Kær dubuterer som talentfuld rimsmed, der kan få børn både i indskolingsalderen og på mellemtrinnet til at more sig sammen med de voksne. Bogen er glimrende som højtlæsningsbog. Sørg for at børnene får set og grinet af illustrator Claus Helbos muntre og farvestrålende tegninger, der rigt ledsager teksterne.

Bogen er i et handy 22 gange 22 centimeter format og fylder derfor ikke alverden i en skoletaske.

Powered by Labrador CMS