Annette Kragelund

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærer Annette Kragelund, 32, bor i Storvorde uden for Aalborg.

Uddannelse: Mangler de sidste to eksamener på fjerde år for at være færdiguddannet fra Aalborg Seminarium. Linjefag i dansk, natur/teknik, idræt og billedkunst.

Arbejdsplads: Mou Skole uden for Aalborg.

Familie: Sønnen Caspar på seks år og kæresten René.

Annette Kragelund har været lærer på Mou Skole i snart to år. Hun underviser skolens 6. klasse, som hun har haft, siden hun begyndte, i dansk, engelsk og natur/teknik. Mou Skole har meget fokus på trivsel, og skolen er netop blevet danmarksmester i undervisningsmiljø og har vundet en pris på 25.000 kroner.

Ud over at undervise er Annette Kragelund i gang med at skrive sin bacheloropgave i idræt. Hun afslutter sin uddannelse til sommer.

Mit arbejde lige nu:

Jeg bruger meget tid på vores nye smartboard og på it i det hele taget. It og computere er det, der optager ungerne, og man kan fange dem på en helt anden måde, når man arbejder med det.

Mit arbejde om fem år:

Jeg er helt sikkert stadig i folkeskolen og færdiguddannet, selvfølgelig. Jeg tror også, at jeg stadig underviser på mellemtrinnet eller måske i udskolingen. Eller måske forsøger jeg at udvikle noget it-baseret undervisningsmateriale.

Ting, som er vigtige for mig:

1. Min smartpen er nok det, som bedst kendetegner mit arbejde, for jeg bruger rigtig meget it i min undervisning. Den fungerer ligesom en mus til computeren, bare sammen med et smartboard. Efter min opfattelse er it fremtiden inden for folkeskolen.

2. Den bedste bog, jeg har læst, er »Da Vinci Mysteriet«. Jeg kan godt lide, at den mikser viden med underholdning. Det er ikke sådan en bog, der bare fiser ind af det ene øre og ud af det andet.

3. Min yndlingsfilm er »Moulin Rouge«, for den har så mange lag, man kan analysere. Man kan se den tusind gange og få øje på noget nyt hver gang. Jeg tror, jeg har set den 30 gange.

4. Jeg har meget svært ved at sidde stille, så at spille »Settlers« er den perfekte løsning. Jeg synes, det er meget mere interessant at spille end at se fjernsyn eller sove på sofaen. Det er også en god måde at lære andre at kende på.

5. Jeg ville slet ikke kunne undvære min memorystick på arbejdet. Det er den fremtidige skoletaske - jeg skriver alle mine noter på computer og scanner bøger ind, som jeg vil vise eleverne.

6. Min kaffe er efterhånden blevet mit varemærke. Jeg har altid en kop i hånden. Når man går rundt med en kop kaffe i frikvarteret, synes jeg, man virker mere hyggelig, og eleverne har lettere ved at henvende sig til en. 7. Når jeg er træt, så går jeg tur med Asti. Vi kører enten ned til fjorden og går en lang tur eller følger den gamle jernbane. Om efteråret går vi på jagt, men det er mest for at komme ud med hunden. Jeg rammer sjældent noget, så de andre kalder mig Dr. Dyregod.

8. It er en stor del af hverdagen for eleverne.