Anmeldelse Dansk
0   176

Kup!

En særavis om forbrug

Fakta<p>30 styk for 99 kroner inklusive forsendelse </p><br /><p>Se også www.ekstrabladet.dk/skole</p><br /><p>Forlag: Ekstrabladet Skole</p>

Ekstra Bladet har oprettet en hjemmeside med forskellige tilbud til skoler om særnumre, der handler om avisen som medium og om forskellige temaer. Der er også forslag til opgaver og undervisningsforløb, der dog ikke er tilstrækkeligt grundige og inspirerende.

Artiklen fortsætter under banneret

Kup! er en særavis om forbrug. Den handler blandt andet om fastfood, regler for køb af varer, de unges forbrug, skønhedspleje, skjulte reklamer og musik- og it-udstyr.

Artiklerne er oplysende og meget kritiske. "Giv fuskerne kamp til stregen" er overskriften til en leder på side 2. Her kommer flere eksempler på rubrikker: "Er du nem at narre?", "Føj for fastfood" og "Pas på skodjob". Tonen i Ekstra Bladets kritiske journalistik er fastholdt. Der er også opfordringer til de unge om at ringe til Ekstra Bladet og gøre opmærksom på kritisable forhold.

Avisen er beregnet til undervisning i dansk og samfundsfag på 7.-10. klassetrin. Der mangler i høj grad spændende materialer til undervisning i sagtekster i folkeskolen, og den vigtige undervisning i sagprosa er nedprioriteret. Dette særnummer er derfor et glimrende initiativ. Sproget er hårdtslående, farverigt, levende og letforståeligt. Layout og fotografier appellerer direkte til målgruppen, og indholdet handler om de unges egen verden.

Jeg vil derfor kraftigt anbefale materialet til danskundervisningen, til læsning, gode diskussioner i mundtlig dansk og til analyser af værdier og holdninger, avismediet, avisgenrerne, kompositionen, layoutet, sproget og fotografierne. Et samarbejde med samfundsfag vil være oplagt.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.192 andre er allerede tilmeldt

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.356 andre er allerede tilmeldt