Anmeldelse Kristendomskundskab
0   162

Under samme himmel

Fakta<p>Forfatter: Mette Hansen, Ingrid Berlin og Börge Ring</p><br /><p>Emnebog: 198 sider, 210 kroner </p><br /><p>Vejledning: 136 sider, 825 kroner</p><br /><p>Forlag: Forlag Malling Beck</p>

Vi er alle under den samme himmel, uanset hvad vi tror, eller om vi tror. Og det er for alvor blevet klart for alle, at faget kristendomskundskab nu er blevet et seriøst prøveforberedende fag med en masse krav og forventninger til, hvad de unge skal have af kundskaber og færdigheder i faget til de første afgangsprøver til sommer.

Artiklen fortsætter under banneret

Desværre er faget stadig et lille fag, og det bærer denne bogudgivelse sine tydelige spor af. Der skal på meget kort tid og plads redegøres for de centrale begreber inden for etik og filosofi samt gennem­gås fem hovedreligioner. Hertil kommer en række opgaver, der træner eleverne i refleksion, diskus­sion, personlig stillingtagen og argumentation. De forskellige øv­elser i bogen og i kopi­sid­erne er alle kontrollerende/repeterende forståelsesspørgsmål, som målretter elever mod af­gangs­prøven. For vi har travlt med at nå en hel masse på alt for kort tid, desværre.

Til gengæld kan jeg ikke se, hvad forfatterne ellers skulle have gjort i disponeringen af fagets man­ge færdigheds- og kundskabsområder, selvom både lærere og elever kan blive forpustede af alle de informationer, der er at holde rede på. Heldigvis er bogens kapitler delt op efter sam­me skabelon, der gør det nemt at undervise på tværs og på langs, så man kan lave sig sine individuelle tema­ti­seringer og differentieringer. Det er derfor glædeligt, at forlaget nu har udgivet en bog, der gør det klart for alle, at vi alle er under samme himmel, og at religionerne og vore religiøse mindre­tal i skolen skal ligestilles og behandles respektfuldt.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
994 andre er allerede tilmeldt