Debat
0   191

Mobning – før var det gulvene

Jo mere fokus - jo større problem. Helt udrydde det kan man ikke. Det er naturligvis en påstand - men, men - den er efter mine erfaringer sand.

Lovgivning på området vil få en modsat effekt. Gør noget vanskeligt, ulovligt og strafbart, så bliver det ganske pludselig spændende og interessant at prøve - det havde allerede Mark Twain observeret. Manglende fokus vil lige så sikkert bevirke, at det ikke er interessant længere.

Artiklen fortsætter under banneret

I min egen skoletid mobbede vi aldrig. Men det forekom, at vi drillede. Ejendommeligt nok fik læreren heller aldrig stress, men det forekom, at han blev træt indimellem.

Så kunne vi høre ham synge på vej til undervisningen: Lille guds barn hvorfor »skaver« du dig? På den kendte melodi.

Han var i rigt mål udstyret med humor og stor generøsitet, og han havde følgelig ingen disciplinære problemer overhovedet, men var respekteret at alle - børn som forældre.

Hans kollega, som var et yderst alvorligt og fagligt betonet menneske, havde ikke andet. Han stak vel mere end én øretæve om ugen i raseri - det var helt lovligt i de tider - men drillet blev han alligevel. Hvorfor mon?

Nej, lovgivning på området er omsonst. Det minder mest af alt om at ville forbyde al trafik, fordi så mange kommer til skade - eller ligefrem bliver dræbt. Eller se til fugleinfluenzaen, den »store farlighed«. Dødeligheden er 1:40.000.0000 på verdensplan.

Virkelig et eksempel på hysterisk overreaktion.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ