Debat
0   199

Godt med mundtlige afgangsprøver

En stor tak til Danmarks Lærerforening for at have spillet så konstruktivt ud med at finde løsninger på de varslede skriftlige prøver i de nye prøvefag i 9. klasse. Nu bliver i første omgang prøverne i de humanistiske fag, der kan udtrækkes, mundtlige.

Det var en katastrofe, at manglende vilje fra forskellige parter skulle gå ud over børn og lærere med nye skriftlige eksamener i historie, samfundsfag og religion. Og med bekendtgørelser udsendt for sent og med for dårligt indhold, så de måtte trækkes tilbage igen. Det er helt urimelige vilkår at byde folkeskolen.

Artiklen fortsætter under banneret

I det hele taget mener Socialdemokraterne, at det er helt forkert at droppe mundtlige prøver og erstatte dem med skriftlige prøver. Også i naturfagene.

Heldigvis har DLF kunnet nå igennem med en delaftale med KL, så prøverne i de humanistiske udtræksfag kan afholdes som mundtlige prøver. Men målet er at vende tilbage til de oprindelige mundtlige prøver også i naturfagene.

Det har været en kongstanke hos os, at alle fag i folkeskolen skulle gøres ligeværdige. Det er ikke mindst på baggrund af vores forslag i folkeskoleforligskredsen, at alle fagene nu bliver prøvefag, men udtrukket gennem lodtrækning, så 9. klasse ikke kvæles i et utal af prøver. Denne model er velkendt fra gymnasiet, der har anvendt lodtrækning af prøvefag i mange år.

Vi anbefalede i forligskredsen at lytte til de faglige udvalgs anbefalinger om prøveformer, og alle anbefalede at bevare de mundtlige prøver. Og det er, hvad der er aftalt. Vi forventer derfor, at der findes en løsning også for naturfagsprøverne, så de ender med at blive mundtlige i stedet for forsimplede multiple-choice-test.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ