Anmeldelse Pædagogik
0   161

Hermeneutik og pædagogik - en aktuel indføring

Fakta<p>Forfatter: Torben Hangaard Rasmussen</p><br /><p>228 kroner, 232 sider</p><br /><p>Forlag: Semi-forlaget</p>

Hermeneutik beskæftiger sig med at fortolke den menneskelige kommunikation, men hvad er det egentlig, hermeneutikken betyder for det pædagogiske felt? I nærværende grundbog får vi den pædagogiske fortælling om hermeneutikkens oprin­delse og historie frem til i dag. Vi læser om tyske filosoffer og tænkere som Schleiermacher, Dithey, Nohl og Gardamaer, og vi læser om, hvordan hermeneutikken hjælper os til at forstå børns leg, bil­led­lige udtryksformer, deres måder at skabe mening i sproget på, og hvordan børn danner sammen­hænge i det liv, som de befinder sig i. Børn taler med hele kroppen, de gestikulerer, samler på noget, skriver, synger, danser og hører musik.

Artiklen fortsætter under banneret

Den hermeneutiske strømning i pædagogikken fokuserer på problemstillinger, som på ny er rele­vante at tage stilling til i dag, hvor pædagogik og undervisning i stigende grad underlægges kravet om offentlig styring, kontrol og markedstænkning.

Bogen er et væsentligt bidrag til dannelsen af den pædagogiske professions­udøvelse. Dog må jeg indrømme, at selv om den er godt og grundigt skrevet, og der står mange interessante ting i den, så har den ikke engageret mig særlig meget. Forhåbentlig er det, fordi jeg læser så meget af den slags litteratur i forvejen, så det faglige stof fremstår som "allerede set". Jeg ville ønske, at jeg havde haft et ungt menneske hos mig, der ser dette stof for første gang, så jeg havde haft mulighed for at se bogen med "friske øjne", hvilket jeg ikke har haft, da jeg læste den, desværre. Konklusionen er, at bogen er for de absolutte nybegyndere og for dem, der trænger til at få et hurtigt overblik over næsten glemt viden.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ