Anmeldelse Natur/teknologi
0   225

Hvad kan jeg blive 2007

Fakta<p>399 kroner, 1048 sider</p><br /><p>Forlag: Politikens Forlag</p>

Værsgo - to kilo uddannelse og arbejde. Det er, hvad klassikeren "Hvad kan jeg blive" tilbyder. Årets udgave er nummer 27 i rækken, siden den første udkom i 1953. Meget er forandret siden da, og det voluminøse værk er et godt udtryk for den eksplosion i uddannelsesområder og -veje, der skal dække samfundets behov for uddannet arbejdskraft i dag. Det er svært at orientere sig i uddannelsessystemet, træffe beslutninger og medtænke de faktorer, der har indflydelse på valgprocessen, for eksempel tilmeldingsprocedurer, økonomi, bolig, jobsøgning og startvanskeligheder.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogens indhold er klart relevant for både førstegangsvælgeren og for den voksne, der vil skifte karriere.

Overvejelser over selve valgprocessen fører via en interessenøgle med 33 områder, for eksempel arkitektur og byggeri eller edb/it, ind i leksikonafsnittet, hvor mere end tusind forskellige uddannelser og job er beskrevet i artikelform med kerneoplysninger efter en og samme logik. Alt gennemrevideret med de nyeste oplysninger og ændringer. Et afsnit med baggrundsartikler belyser valgets præmisser ud fra andre indfaldsvinkler såsom det danske uddannelsessystem, Statens Uddannelsesstøtte, specialpædagogisk støtte, det danske arbejdsmarked og mulighederne i udlandet. Endelig er der link til kilderne og et fyldigt adresseafsnit.

I dag, hvor alle oplysninger er tilgængelige på internettet, kan det synes overflødigt med denne udgivelse. En bog har dog stadig den værdi, at den er hurtig at slå op i. Man skal ikke tænde for den. Den kan læses alle steder. Man kan sammenligne og lade sig inspirere blot ved at bladre i den. Den er god at have ved hånden på kontoret og i vejlederens venteværelse, men den er også god at lade elever låne med hjem, når familien skal snakke om juniors fremtidsplaner, om det så er dykker, dyrepasser eller dørmand, der er drømmen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.468 andre er allerede tilmeldt