Anmeldelse Historie
0   280

Alle Tiders Reformationstid

Fakta<p>Forfatter: Margit Broust Jensen og Estrid Tomasson</p><br /><p>ISBN: 87-23-01852-6</p><br /><p>202,50 kroner, 91 sider</p><br /><p>Serie: Alle Tiders</p><br /><p>Forlag: Alinea</p>

"Alle Tiders Reformationstid" er "historieskrivning", hvor fagene dansk og historie integreres i et tværfagligt forløb for 5.-6. klasse.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen indeholder dels fagtekster om reformationen, dels fiktive tekster. Disse tekster kan være med til at øge elevernes læsefærdighed, udvikle deres fantasi, give dem oplevelser og uddybe deres viden om historien.

Der tages hensyn til den nye kanon for historie, idet bogen dækker områder som "Columbus og opdagelsesrejserne" og "Reformationen", men faktisk berører den også andre kanonområder.

I sin opbygning ligner bogen de øvrige fra samme serie, idet de fiktive tekster lægger op til faglig læsning om livet i tiden fra middelalderen til reformationen. Store historiske personer som Henrik Søfareren, Vasco da Gama og Columbus omtales.

I Danmark præsenteres vi for dagliglivet i stændersamfundet, datidens kongemagt og Grevens Fejde.

Selvfølgelig behandles også reformationen fra den spæde start i Tyskland til selve indførelsen i Danmark. Men der er også et kig ind i fremtiden, idet vi får et lille glimt af Tycho Brahe og hans arbejde med astronomien.

Bogen er rigt illustreret med tegninger, fotografier og malerier samt kort, som gør teksterne lettere at forstå og finde rundt i.

Jeg kan varmt anbefale bogen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.399 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.258 andre er allerede tilmeldt