It-inspiration fra London

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danske lærere, ledere og konsulenter valfarter hvert år i januar til BETT-udstilling i London for at se og få demonstreret den nyeste hard- og software til undervisningsbrug, høre på pædagogiske foredrag og ikke mindst møde og diskutere med nye kontakter.

På Hjerk Harre Skole ved Skive tog samtlige 15 lærere og pædagoger ved den udvidede skolefritidsordning til London. Også skoleleder Søren Brogaard Jørgensen var med.

Hvad fik I ud af besøget?

»Man kan på ét sted se hele udbuddet af informations- og kommuni­kationsmaterialer i deres nyeste udgave. Det er selvfølgelig på engelsk, men det hjælper os til at afsøge markedet og vurdere udviklingen. Konkret står vi foran at anskaffe whiteboard og overvejer nogle af Legos it-materialer«.

Hvorfor er det vigtigt, at alle kommer af sted?

»Vi er en såkaldt Enis-skole og altså med i et europæisk netværk for innovative skoler i forhold til it-baseret læring. Vi har især lagt energi i det såkaldte spredningsprojekt, hvor vi vandt en pris for vores bidrag. E-læring skal ikke kun være for nogle få eksperter«.

Hvordan kan det lade sig gøre at rydde skolen for pædagogisk personale?

»Skolebestyrelsen havde sagt ja til arrangementet, og den påtog sig at arrangere to skoledage, hvor 12 forældre under vejledning af en professionel instruktør gav alle elever et kursus i førstehjælp«.

Hvad koster det?

»4.500 kroner for hver af de 15 deltagere. Med Enis-prisen fulgte 40.000 kroner til skolen. Tryg-fonden havde bevilget 12.000 kroner til førstehjælpsinstruktøren. Resten betalte skolen selv over vores kursusbudget«.

ckr@dlf.org og tha@dlf.org