Debat
0   211

Prøve i retskrivning og læsning

Til sommer skal alle elever i 9. klasse til de nye obligatoriske prøver i retskrivning og læsning. Ifølge loven er lærerne forpligtet på at træne eleverne bedst muligt. Til det brug har Undervisningsministeriet udsendt to eksempler på prøveprøver i retskrivning og læsning. De kom på en cd-rom til alle skoler i november.

Artiklen fortsætter under banneret

I december udkom så en såkaldt semesterprøve i retskrivning og læsning. I modsætning til cd-rom-eksemplerne en rigtig prøve. Men den blev ikke udsendt til alle skoler, kun til de skoler, der havde tilmeldt sig.

Sådan har det altid været. Sygeprøverne er aldrig blevet udsendt til alle skoler.

Men situationen i år er jo lidt speciel. I slutningen af deres sidste grundskoleforløb får 9.-klasserne og deres lærere at vide, at de skal til to nye prøver. De faglige krav i retskrivning og læsning har de selvfølgelig kendt fra Fælles Mål. Men alligevel. Til at træne de specifikke prøvekrav har lærerne sølle to prøveeksempler til rådighed.

Semesterprøven, oplyser ministeriet, skal skolerne selv købe via et privat firma, der hedder Degne-Distrib.

Hvorfor? Hvorfor sendes semesterprøverne ikke også ud til alle skoler i dette specielle år? Eller simpelthen lægges i elektronisk form på nettet sammen med de rettevejledninger og omsætningstabeller, der allerede er lagt ud? Åbenhed, fri information, fri afbenyttelse - hvor svært kan det være?

Skyldes det, at ministeriet mangler penge? Var det så ikke muligt at bruge et par håndøre af de 230 millioner til lærernes efteruddannelse i de nye prøver? Ville det ikke være en straight service fra ministeriets side over for skolerne? Eller skyldes det bare, at et privat firma skal score kassen?


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Vind et hotelophold

5500_hotel _sixtus _middelfart _2017

Nu er sommeren rigtig tæt på, og det er derfor blevet finaletid i Folkeskolens sommerkonkurrence. Du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller inkl. middag og vin til en værdi af 7.500 kr. Deltag ved at følge linket: 

 Tricks