Debat

Ballerup breder sig

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der har længe været samarbejdsproblemer i Ballerup. Baggrunden for konflikten kender jeg ikke til bunds, og buddene på den er vel også afhængig af, hvem man spørger.

Situationen er nu, at den centrale aftale følges. Den fungerer ikke, og det er givet grunden til, at der i de fleste kommuner er indgået lokalaftaler til glæde for skolevæsenet.

Problemet er, at Ballerups ledelse tror, at skolevæsenet fungerer. Som komiske Ali, der lovpriste Irak, imens bomberne regnede ned over Bagdad, ser heller ikke Ballerups ledelse problemerne i kommunens skolevæsen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Hvad er det så, der ikke fungerer? Der spares jo masser af penge i Ballerup, men prisen er:

· ufleksibel planlægning med masser af spildt undervisningstid som resultat

· unge lærere har hverken lyst eller råd til at arbejde i kommunen

· endnu flere lærere end normalt søger efterløn

· uuddannede lærere vinder indpas i lærerkorpset

· stigning i ubesatte stillinger

· elendigt psykisk arbejdsmiljø med massive sygemeldinger som konsekvens

· lærernes oplevelse af disrespekt fra forvaltningen bliver dominerende.

Nu breder sagen sig til Gladsaxe, hvor lokalaftalen er opsagt. Endnu et signal om, at der skal helt andre boller på suppen, når næste aftale skal i hus. Det er ikke kun lønnen, der skal forbedres.