Anmeldelse Fysik/kemi
0   221

Fysik/kemi

Fakta<p>Forfatter: Helle Houkjær, Mari-Ann Skovlund Jensen, Lone Skafte Jespersen og Erik Bruun Olesen</p><br /><p>ISBN: 87-02-01838-1</p><br /><p>192 kroner, 99 sider</p><br /><p>Serie: Gyldendals små opslagsbøger</p><br /><p>Forlag: Gyldendal</p>

Det er slet ikke så enkelt at skrive en lille praktisk opslagsbog, som både er fagligt korrekt og let at læse og forstå for eleverne. Der må simpelt hen indgås nogle kompromiser, og det lykkes ikke lige godt hver gang for forfatterne. Et eksempel på dette er energi, som både er et hverdagsbegreb og et veldefineret, men kompliceret fysisk begreb. I bogen hedder det: "Hvis en ting er i stand til at udføre arbejde, siges den at have energi. Energi kan få noget til at ske. I sig selv er energi ingenting". Måske er det ikke direkte forkert, men det er mangelfuldt og uklart.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen er delt op i cirka tres emner, som er ganske passende udvalgt i forhold til faghæftet i fysik/kemi. Emnerne strækker sig fra fysiske og kemiske begreber som elektromagnetisme og pH til temaer som sikkerhed i fysik/kemi-laboratoriet, kendte fysikere, kemikere og astronomer og tilsætningsstoffer. Temaafsnittene giver en rimelig fyldig, relevant og for eleverne brugbar orientering, men stemmeføringen bliver ofte for ulden og upræcis, når vi kommer ind på de mere teoretiske dele.

Det lille format, det enkle og overskuelige layout og det omfattende register gør bogen snild at arbejde med for de ældste elever i skolen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.470 andre er allerede tilmeldt