Anmeldelse

Carl i skole

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Carl i skole" er en introduktionsbog for børn, der starter i skole. Det er en flot bog med masser af gode farvebilleder, men prisen er unægtelig høj for en bog af dette omfang.

Det er en bog, hvor forfatterens hensigt tilsyneladende er at berolige børnene. Den gør skolen alt for pæn. Bogen er en fortælling om alt det rigtige: indkøb af skoletaske og penalhus, de velstimulerede børn og deres forældre. Det ville være godt at høre om nogle af fejlene og usikkerheden, som børnehaveklasselederen nævner på den første skoledag.

Carl er en heldig dreng. Han får garderobeplads lige ved siden af sin bedste ven. Pædagogen i skolefritidsordningen er sød og imødekommende og giver sig god tid til at snakke med Carl. Legepladsen og aktiviteterne i skolefritidsordningen er præsenteret som et sted, hvor man altid har det sjovt. Endelig begynder skolen, og den strukturerede verden starter. Hver dag skal børnene løse opgaver, lege, spille spil og lære nye ting. For at nå det hele har deres børnehaveklasseleder hængt et skema op på vægen. Tiden går, og Carl er glad for at gå i skole.

Historien er jævnt kedelig. Mange børn bliver således tabt undervejs. Der er ingen spænding. Børnene kan ikke inddrage deres følelser og hænge fast i forløbet, da det går så godt og glat for Carl.

Powered by Labrador CMS