Debat
0   149

Regnskabs-hokuspokus

DLF's årsregnskaber for 2003 og 2004 (inklusive sammenligningstal for 2002) i Folkeskolen nummer 49/2006 er netop nogle sammenligningstal i hovedkassen og ikke i overensstemmelse med kongresvedtagelsen.

I årsregnskabet for 2002 er kontingenter anført med 142,1 millioner kroner, men kongressen har kun godkendt kontingenter til 139,1 millioner.

Artiklen fortsætter under banneret

På DLF-kongres 2005 figurerer så pludselig det forhøjede kontingentbeløb med 3,1 millioner i den skriftlige beretning, men ingen reagerer på det bogførte merbeløb på indtægtssiden.

Når der nu laves hokuspokus i efterreguleringsregnskab for 2002, har man naturligvis også fikset udgiftssiden med 3,1 millioner for at få det til at balancere. Udgiftsposten hedder Lærerstuderendes Landskreds (LL), og den var slet ikke med på årsregnskabet, og det er efter min mening en ulovlighed.

Men det er da morsomt, hvis LL i 2003 eller senere indbetaler det samme beløb, som LL modtager.

Med DLF-kongresbeslutning for 2005 har man med LL-pynten sandelig fået indført en ny regnskabspraksis, selv om DLF's økonomichef i Folkeskolen nummer 19/2004 skrev »og vi følger selvfølgelig alle lovkrav og regnskabsregler til punkt og prikke«. Men hvad med foreningens revisorer og revisionsselskabet Lund-Larsen?

Kongresdeltagerne i 2005 burde have fået gnedet søvnen ud af øjnene, da de skulle til at kontrollere statusdatoerne for årsregnskaberne og revisionspåtegningerne. Det skete åbenbart ikke, for så havde deltagerne opdaget, at revisionsdatoerne for årsregnskaberne 2003 og 2004 overhovedet ikke fremgår af den skriftlige beretning 2005.

Sædvanen tro blev regnskaberne derfor godkendt uden et eneste spørgsmål fra salen.

Kongressen opdagede heller ikke, at hovedstyrelseslejlighederne var udeladt i status 2002.

Sluttelig foreslår jeg igen årlig kongresbehandling af årsresultatet. Vor formand Anders Bondo Christensen praktiserer nu ordningen, efter at han er blevet bankformand.

Svar

Jeg er bestemt ikke enig i, at der laves »hokuspokus-efterreguleringsregnskab for 2002« eller »en ulovlighed«, sådan som du skriver. Ved regnskabsaflæggelsen for 2003 og 2004 ønskede vi at give et mere retvisende billede af kontingentindtægterne uden modregning af udgiften vedrørende Lærerstuderendes Landskreds/LL-klubberne. Derfor blev denne udgift henført til udgiftssiden i regnskabet, hvor den tidligere havde været modregnet under kontingentindtægterne. I overensstemmelse med årsregnskabsloven og god regnskabsskik er sammenligningstallene for 2002 derfor korrigeret tilsvarende, ellers havde det jo været meningsløst at tale om sammenligningstal. Herved fik vi dels tydeliggjort kontingentindtægterne, dels vist, hvilken udgift Lærerstuderendes Landskreds/LL-klubberne fører med sig i hovedkassens regnskab. Så der er absolut ikke tale om hverken ulovligheder eller hokuspokus.

Tak for din påmindelse om, at underskrifter og datoer for revisionsarbejdet ikke er med i den skriftlige beretning - hverken i den trykte udgave eller i udgaven på DLF's hjemmeside. Det vil vi naturligvis sørge for at have i fremtiden.

Hovedstyrelseslejlighederne var udeladt i status 2002, skriver du og henviser til dit læserbrev i Folkeskolen nummer 13/2004. Som jeg svarede dig allerede dengang, indgår værdien af hovedstyrelseslejlighederne i status for Særlig Fond, men her alene som en sum af værdierne af samtlige Særlig Fonds grunde og bygninger. Hvis du derimod kigger på DLF's hjemmeside (Om DLF - Økonomi) vil du kunne se, at hovedstyrelseslejlighederne i 2002 og 2003 er opført til en værdi af 5,3 millioner, mens de i 2004 er opført til en værdi af 5,8 millioner.

Endelig foreslår du en årlig kongresbehandling af årsresultatet. Dette forudsætter dog en vedtægtsændring, idet det fremgår af vedtægternes paragraf 20, stykke 2, at »på den ordinære kongres i ulige årstal skal formanden afgive beretning om foreningens virksomhed. Hovedstyrelsen fremlægger foreningens drifts- og formueregnskab, regnskab for Folkeskolen, understøttelseskassen, Særlig Fond samt for de af foreningen bestyrede legater for de to foregående regnskabsår«.

Oskar Trieb, økonomichef, DLF


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ