Debat
0   210

Der er fokus på praktisk-musiske fag

Folkeskolens praktisk-musiske fag spiller en central rolle i skolens virke. Det er både jeg og ministeriet optaget af, og der er ikke en forskel i fokus, som Peter Bach skriver i Folkeskolen nummer 1.

Det gør indtryk, når professor Anne Bamford i sin rapport »The Ildsjæl in the Classroom« peger på, at undervisningen i de musiske fag er svingende, og at det er et problem, at undervisningen i de musiske fag stopper, når børnene fylder 12 år.

Artiklen fortsætter under banneret

Derfor har jeg sammensat en rådgivningsgruppe, der skal foreslå, hvordan de praktisk-musiske fag i folkeskolen - og her taler vi om håndarbejde, sløjd, hjemkundskab, billedkunst og musik - kan styrkes.

Rådgivningsgruppen havde sit første møde den 5. januar, og arbejdet forventes afsluttet i april.

Gruppen skal vurdere den praktisk-musiske dimensions vilkår i den danske folkeskole. Drøfte linjefagsdækning, lærernes efteruddannelse, forskning, undervisningsmidler og det faglige niveau. Når gruppens forslag og initiativer foreligger, vil jeg se på, hvordan de kan anvendes.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ