Lov mod mobning er ikke vejen frem

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et forældrepar har lagt sag an mod deres søns tidligere skole, fordi skolen på trods af en antimobbepolitik ikke formåede at forhindre, at drengen blev mobbet. Sagsanlægget bekymrer juraprofessor Eva Smith.

Hvad mener du om sagen?

»Jeg synes, det er en meget uheldig udvikling, for der skulle jo gerne være tillid mellem skole, forældre og børn, og retssager er ikke den rigtige måde at løse de konflikter, der måtte opstå, på. Desuden må forældrene jo også selv have et ansvar«.

Ville det hjælpe at lave en lov mod mobning?

»Det er jeg ikke sikker på. Man risikerer, at forældrene vil mene, at nu er der en lov om, at skolen skal sørge for, at mobning ikke finder sted. Det har skolen ikke gjort, og derfor har den direkte handlet ulovligt«.

Tror du, vi er på vej mod amerikanske tilstande, hvor mange privatpersoner lægger sag an mod firmaer og offentlige myndigheder, når de er utilfredse med noget?

»Det kunne godt se sådan ud. Folk finder sig i mindre og er meget optagede af, at der skal placeres et ansvar. I gamle dage accepterede man, at livet havde både ups and downs, men i dag synes vi alle sammen, at vi har krav på det perfekte liv, og får vi ikke det, så er det nogle andres skyld«.

Formanden for Danmarks Skolelederforening, Erik Lorenzen, frygter, at sagen vil føre flere med sig. Hvad tror du?

»Jeg kan godt forstå hans bekymring. Hvis forældrene vinder sagen, kan jeg godt forestille mig, at vi kommer til at se flere af den slags sager«.

sil@dlf.org