Anmeldelse Biologi
0   244

Salt / Diamanter og andre ædelstene / Olie og naturgas / Guld og sølv

Fakta<p>Forfatter: Neil Morris</p><br /><p>ISBN: 87-627-0861-9</p><br /><p>196 kroner, 32 sider</p><br /><p>Serie: Jordens resurser</p><br /><p>Forlag: Forlaget Flachs / Forlaget Flachs / Forlaget Flachs / Forlaget Flachs</p><br /><p>196 kroner, 32 sider</p><br /><p>Serie: Jordens resurser</p><br /><p>196 kroner, 32 sider</p><br /><p>Serie: Jordens resurser</p><br /><p>196 kroner, 32 sider</p><br /><p>Serie: Jordens resurser</p>

I denne nye bogserie stilles der skarpt på nogle af jordens meget forskellige resurser. Vi kender dem alle og gør brug af dem i hverdagen i større eller mindre grad afhængig af blandt andet vores økonomiske formåen. Fælles for resurserne er, at de kommer fra undergrunden, og at de er svære at undvære, nogle dog mere end andre.

Artiklen fortsætter under banneret

Bøgerne er ens i opbygningen. Der startes således med begyndelsen, altså hvor man kan finde resurserne, dernæst hvad de består af, og hvordan de er blevet anvendt gennem tiderne, for til slut at ende ved fremtidsperspektiverne, som for nogle af de nævnte resurser er noget kortere end for andre. Billeder er der mange af i bøgerne, og de er alle rigtig gode. Bagest en ordliste, hvor nogle af de sværeste ord står nærmere forklaret. Det er også her, man finder henvisninger til supplerende litteratur og internetadresser om emnet. Bøgerne er generelt ganske velskrevne. Dog savner jeg den praktiske dimension, som desværre helt mangler. Denne er, efter min mening, hele hjørnestenen i naturfagsundervisningen og bør fylde en del, hvis disse bøger rigtig skal have deres berettigelse som undervisningsmateriale. Som minimum kunne forlaget nemt på sin hjemmeside komme med ideer til små forsøg og lignende, der kunne underbygge indholdet. Det ville have klædt både bøgerne og deres forholdsvis høje pris en hel del bedre. Som supplement kan bøgerne dog godt anvendes.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.468 andre er allerede tilmeldt