Send en uopfordret ansøgning

Selvom din foretrukne arbejdsplads ikke annoncerer efter arbejdskraft, er det en god idé at lægge billet ind på et job

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Går du efter at få det mest attraktive job, er der fornuft i at sende en uopfordret ansøgning. Hvis den er skåret rigtigt til, er chancen stor for, at du står forrest, når der bliver en stilling ledig.

»De fleste arbejdsgivere ser uden tvivl positivt på det, hvis en ansøger sender sine papirer og fortæller om, hvorfor han eller hun gerne vil arbejde på skolen«, siger Kith Bjerg Hansen, nyudnævnt skoleinspektør på Lillebæltskolen i Middelfart.

Hun har i tre år været viceskoleinspektør på Ganløse Skole, hvor man tit modtog uopfordrede ansøgninger.

»Der kan være mange grunde til at sende en uopfordret ansøgning, men indtrykket er, at nyuddannede lærere generelt er blevet mere opmærksomme på, at de på den måde kan komme tættere på ønskejobbet«, siger Kith Bjerg Hansen.

»I den tid, jeg var ansat i Ganløse, kom der et stigende antal uopfordrede ansøgninger, og i ledelsen talte vi om, at det var en god udvikling«.

I en del brancher vil man typisk få et svarbrev, hvori der står, at ansøgningen vil blive taget frem, næste gang der dukker en ledig stilling op.

Det er ikke almindeligt i folkeskolen, hvor der er højsæson for nye stillinger og nye ansøgere i nogle få måneder om året.

»Tit skal det gå meget hurtigt, fordi ansøgeren har snøren ude flere steder. Derfor vil man typisk ringe og fortælle ansøgeren, hvornår ledelsen har styr på de job, der skal slås op, og i samme forbindelse invitere ansøgeren på besøg på skolen«, siger skoleinspektøren.

Pernille Frisenvang sendte for et par måneder siden en uopfordret ansøgning til Skævinge Skole. Kort efter var hun ansat.

»En stilling var lige blevet ledig, så jeg kom straks til samtale og har nu fået min ansættelseskontrakt. Det kan godt betale sig at sende en uopfordret ansøgning, men man skal også holde øje med stillingsannoncerne på nettet og i Folkeskolen. Det er trods alt her, de fleste finder deres nye job«, siger hun. |

Det skal der stå i ansøgningen

En uopfordret ansøgning skal fortælle om:

- dine erfaringer og kvalifikationer.

- hvorfor du specielt gerne vil ansættes på skolen eller i virksomheden. Det kan være, at du har hørt noget godt om stedets pædagogiske linje eller kender arbejdspladsen for noget andet positivt.

- hvis der er andre grunde til, at du sender din ansøgning, for eksempel at du gerne vil arbejde i et bestemt geografisk område.

- at du har søgt viden om skolen eller virksomheden på dens websted.

- at du gerne vil besøge skolen for at uddybe din ansøgning og for at se stedet.

Det trækker fra, hvis

- du ikke har gjort dig umage med indholdet.

- det ser ud, som om du har sendt den samme ansøgning til en stribe potentielle arbejdsgivere.