Debat
0   312

Dansk Folkeparti vil folkeskolen

Bertel Haarder skriver i Folkeskolen nummer 50/2006, at man er blevet enige om, at undervisningen skal »målrettes mod unge, som efter grundskolen har behov for yderligere faglig kvalificering og afklaring af uddannelsesvalg for at kunne gennemføre en ungdomsuddannelse«. Det er ganske rigtigt, ligesom det er rigtigt, at denne formulering skal afbalanceres med folkeskolens formålsparagraf, og dermed skal fremtidens 10. klasse fortsat tage udgangspunkt i det velkendte og mange steder velfungerende.

Jeg tager ikke hele æren for forliget om 10. klasse (jeg roste jo netop også andre partier i mit tidligere indlæg), men påpegede blot, at når Folkeskolens leder glæder sig over forliget, så burde Dansk Folkeparti fremhæves af indlysende årsager. Det var såmænd mit ærinde, og jeg kan sagtens forklare hvorfor. Nu har jeg gang på gang fået skudt i skoene, at Dansk Folkeparti og jeg selv er ligeglade med folkeskolen. Det har såmænd også stået beskrevet i Folkeskolen. Med vores indsats i forbindelse med forhandlingerne om 10. klasse har vi bevist det modsatte (det havde vi sådan set i forvejen), og som enhver politiker ynder jeg at fremhæve mine resultater.

Artiklen fortsætter under banneret

Forkortet af redaktionen. Redaktionen betragter debatten mellem Martin Henriksen og Bertel Haarder om dette emne som afsluttet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Julekonkurrence 2020 del 1/2

Ho ho ho, så er det blevet første søndag i advent!

Det fejrer vi med en julekonkurrence for alle, som er tilmeldt Folkeskolens ugentlige nyhedsbrev. Du kan vinde et gavekort til et ophold på et af de prisvindende Sinaturhoteller for to personer inkl. tre-retters middag, vin og morgenbuffet (værdi 3750 kr.).

Det eneste du skal gøre for at deltage er at være tilmeldt det ugentlige redaktionelle nyhedsbrev, da vi trækker en heldig vinder blandt alle tilmeldte d. 6/12 - du kan tilmelde dig på forsiden af folkeskolen.dk eller nederst på siden her folkeskolen.dk/nyhedsbrev
Du kan finde vores persondatapolitik m.m. her: folkeskolen.dk/oplysningspligt