Debat
0   366

Vi skal kæmpe for »gammeldags« værdier

Kommentar til Lars Søndergaards kommentar »Problematisk problem« i Folkeskolen nummer 50/2006:

Det er korrekt, at vi er til for børnene, og at vi hele tiden nøje skal overveje, hvordan vi møder børnene, og vi skal tilrettelægge undervisningen, så alle børn får størst muligt udbytte. Det er der ingen tvivl om. Men jeg er ikke enig i hans argumentation. Lærerne svarer, at der er flere børn end tidligere, der udviser manglende respekt. Det betyder ikke, at vi stigmatiserer hele denne gruppe. Vi bør i høj grad differentiere denne elevgruppe, hvilket jeg også tror, at flertallet af lærere gør. En stor del af denne elevgruppe har faglige eller sociale problemer, som gør, at vi skal tage særlige hensyn eller stille andre krav. Men der er også en gruppe elever, som udviser en asocial adfærd, elever, som man i gamle dage ville kalde uopdragne. Elever, der ikke udviser respekt for andre elever og lærere. Jeg vil gætte på, at der er mange lærere, der har klasser/elever, som de frygter i et eller andet omfang. Skal vi acceptere, at normerne for god opførsel ændres? At det er okay at tale i munden på andre, at tale nedsættende og generelt ikke følge lærernes anvisninger og skolens regelsæt? Nej, jeg mener tværtimod, at vi skal kæmpe for disse »gammeldags« værdier. Det er ikke bare vores folkeskole tjent med, men også vores samfund. Endelig mener jeg, at forældrene i høj grad skal påtage sig ansvaret for deres børns opførsel, også når de er i skole.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Julekonkurrence 2020 del 1/2

Ho ho ho, så er det blevet første søndag i advent!

Det fejrer vi med en julekonkurrence for alle, som er tilmeldt Folkeskolens ugentlige nyhedsbrev. Du kan vinde et gavekort til et ophold på et af de prisvindende Sinaturhoteller for to personer inkl. tre-retters middag, vin og morgenbuffet (værdi 3750 kr.).

Det eneste du skal gøre for at deltage er at være tilmeldt det ugentlige redaktionelle nyhedsbrev, da vi trækker en heldig vinder blandt alle tilmeldte d. 6/12 - du kan tilmelde dig på forsiden af folkeskolen.dk eller nederst på siden her folkeskolen.dk/nyhedsbrev
Du kan finde vores persondatapolitik m.m. her: folkeskolen.dk/oplysningspligt