Anmeldelse Historie
0   129

Rejsebogen

- danske rejsende gennem 1000 år

Fakta<p>Forfatter: Mikael Witte</p><br /><p>ISBN: 87-7841-419-3</p><br /><p>228 kroner, 160 sider</p><br /><p>Forlag: CDR Forlag</p>

Bogens idé er i en række kapitler at præsentere en historisk person, derefter at lade denne person i jeg-form fortælle om nogle begivenheder, der indebærer, at han eller hun er på rejse.

Artiklen fortsætter under banneret

Dette kunne være et udmærket koncept. Men de forfatterkonstruerede fortællinger, disse personer leverer, er foretaget uden historisk bevidsthed om de begivenheder, som de er aktører i, og de er foretaget helt uden forsøg på indlevelse i personernes virkelighed.

Sven Tveskæg fortæller for eksempel om, hvorledes danskerne i England er udsat for "etnisk udrensning".

Fortællingerne er konstrueret fra personernes plads i Himlen - de kender hele historien set bagfra.

På den måde bliver fortællingerne en traditionel danmarkshistorie - bare i jeg-form.

Nu handler bogen angiveligt om rejser. Det kunne jo være interessant at læse om, hvorledes det var at rejse før i tiden. Her bliver man endnu mere skuffet. Tit glemmer forfatteren helt bogens titel, "Rejsebogen", for rejserne spiller en meget underordnet rolle. En af personerne i bogen foretog en rejse til Bologna i 1200-tallet. Her får vi den interessante oplysning, at "der er meget langt fra Roskilde til Bologna" . "mine ben er trætte, og min ryg smerter. I sko af læder føles det ekstra langt", og nogle gange er det tørt, og nogle gange er det vådt, og en gang imellem møder man en rytter, men endelig når man frem, og det lugter værre end i Danmark og Tyskland.

Bogen kan næppe, trods forlagets hensigt, bruges i folkeskolen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
6.673 andre er allerede tilmeldt