Anmeldelse Geografi
0   260

Portugal

Fakta<p>Forfatter: Finn G. Andersen</p><br /><p>ISBN: 87-641-0113-4</p><br /><p>268 kroner, 64 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget Klematis</p>

Serien "Et land i Europa" har tidligere vist, at man i Danmark kan udgive fakta og undervisningsbøger, der har en så høj kvalitet, at de uden videre slår oversatte udenlandske bøger af banen.

Artiklen fortsætter under banneret

"Portugal" er det nyeste skud på stammen i serien, og lad mig allerede nu konstatere, at bogen holder niveauet.

Bogen starter med en grundig gennemgang af den utrolige historie, som Portugal har oplevet. Opture og nedture, som har været med til at forme landet og landets kultur til det, som vi møder i dag.

Herefter går bogen videre og fortæller om andre geografiske begreber som befolkning, geografi, industri og kultur, alt sammen grundigt forklaret og illustreret med vedkommende tekster og gode billeder. Endelig er der til sidst i bogen gode faktaoplysninger, stikordsregister og henvisninger. Efter min mening er det et typeeksempel på, hvordan en emnebog bør være opbygget.

Ligesom de foregående bøger i serien henvender "Portugal" sig til de ældre klasser, hvor der for eksempel arbejdes med emner omkring Europas forskelle og ligheder.

Har man som underviser eller elev behov for et godt og sobert overblik om Portugal, er bogen "Portugal" ikke til at komme uden om. Endnu en kvalitetsudgivelse i serien "Et land i Europa".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.474 andre er allerede tilmeldt

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.397 andre er allerede tilmeldt