Anmeldelse

Portugal

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Serien "Et land i Europa" har tidligere vist, at man i Danmark kan udgive fakta og undervisningsbøger, der har en så høj kvalitet, at de uden videre slår oversatte udenlandske bøger af banen.

"Portugal" er det nyeste skud på stammen i serien, og lad mig allerede nu konstatere, at bogen holder niveauet.

Bogen starter med en grundig gennemgang af den utrolige historie, som Portugal har oplevet. Opture og nedture, som har været med til at forme landet og landets kultur til det, som vi møder i dag.

Herefter går bogen videre og fortæller om andre geografiske begreber som befolkning, geografi, industri og kultur, alt sammen grundigt forklaret og illustreret med vedkommende tekster og gode billeder. Endelig er der til sidst i bogen gode faktaoplysninger, stikordsregister og henvisninger. Efter min mening er det et typeeksempel på, hvordan en emnebog bør være opbygget.

Ligesom de foregående bøger i serien henvender "Portugal" sig til de ældre klasser, hvor der for eksempel arbejdes med emner omkring Europas forskelle og ligheder.

Har man som underviser eller elev behov for et godt og sobert overblik om Portugal, er bogen "Portugal" ikke til at komme uden om. Endnu en kvalitetsudgivelse i serien "Et land i Europa".