Anmeldelse Dansk
0   287

Skrivevejen 2 / Håndskrift 2

Fakta<p>Forfatter: Marianne Brandt Jensen og Mogens Brandt Jensen</p><br /><p>ISBN: 87-23-02420-8</p><br /><p>Elevhæfte: 80 sider, 48,75 kroner</p><br /><p>Forlag: Alinea</p><br /><p>23,75 kroner, 56 sider</p>

Vi bliver ført ind i en eventyrverden befolket med de figurer, som hører hjemme her. Øjet går på opdagelse og finder frøen, som måske skal kysses. Den findes ikke langt fra skildpadden og haren. Måske har de et væddemål på vej?

Artiklen fortsætter under banneret

Dette er forsiden på en skriftlig danskbog. To plakater fyldt med henholdsvis navneord og udsagnsord forestiller et konglomerat af kendte og endnu ikke skrevne eventyr. Et hæfte med trykt forskrift til træning af grundskrift og en lærervejledning er de øvrige bestanddele i materialet, hvis ærinde det er, at eleverne i 2. klasse lærer at skrive, med alt hvad det indbefatter.

I den skriftlige danskbog er troldevæsenet Bravo den gennemgående figur i opgaverne, der spænder over grammatiske øvelser med fokus på navneord og udsagnsord, praktiske opgaver som at skrive en besked og frie øvelser, hvor fantasien bliver udfordret. Skriv om en oplevelse, du har haft, og skriv om sport, det er nogle eksempler på sidstnævnte type.

Jeg kunne sagtens forestille mig at vælge materialet til min næste 2. klasse. Det er overskueligt sat op med gode og tydelige forklaringer undervejs, og børnene vil kunne lide konceptet. I lærervejledningen er der mange supplerende ideer at hente, som virker både sjove og meningsfyldte. I forbindelse med årets måneder kan eleverne gå rundt og lave en kalender over kammeraternes fødselsdage. I forbindelse med emnet beskeder kan læreren indlede en elevdialog, hvor både sociale og faglige aspekter gøres til debat. Den form for personlig kontakt til læreren tiltaler mig meget og anvendes i eksemplerne også som et alderssvarende forum for elevansvarlighed.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.665 andre er allerede tilmeldt