Anmeldelse Håndarbejde
0   289

40 fede tørklæder / 27 sjove strømper / 30 trendy tøfler

Fakta<p>Forfatter: Stine Hoelgaard Johansen / Benedikte Rathmann Hansen</p><br /><p>ISBN: 978-87-567-8019-3 / 978-87-567-8018-6 / 978-87-567-7781-0</p><br /><p>229 kroner, 80 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget Olivia / Forlaget Olivia / Forlaget Olivia</p><br /><p>229 kroner, 80 sider</p><br /><p>229 kroner, 72 sider</p>

Tre bøger med strik, hækling og filt. Ideerne er kreative, men opskrifterne er ikke for begyndere. Bøgerne vil kunne inspirere de ældste elever til at udføre overkommelige arbejder i de nævnte teknikker.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er folk, der kan deres kram, der har skrevet bøgerne. De to forfattere er uddannet håndarbejdslærere, og det afspejles i den pædagogiske opbygning af opskrifterne. Indholdsfortegnelsen er således en billedoversigt, så man hurtigt kan finde frem til den model, man er interesseret i.

Jeg tror helt klart, "40 fede tørklæder" bliver favoritten blandt de tre. Den er virkelig sprudlende og garnvalget meget kreativt. Her arbejdes med op til seks forskellige slags garn på én gang. Man kan vælge at købe dyrt garn eller selv mikse, hvad man har af rester. Arbejdet bliver let overkommeligt med det grove garn, der kræver tilsvarende grove pinde eller hæklenål. Tørklæderne strækker sig over mange varianter fra de kendte halstørklæder til supersmalle strimler, som mere kan betegnes som halskæder. Diverse pynt ses på mange af dem.

I "27 sjove strømper" ses korte og lange, strikkede og hæklede. Indtil flere opskrifter på hjemmefutter har sneget sig ind, og garnvalget varierer meget. En af de mest spændende modeller er for mig at se japansk sok eller sandalsok med storetå. Den er fremstillet i et spændende garn.

I "30 trendy tøfler" opfattes tøfler meget bredt, for her er foruden tøfler både sokker og sko. De mest spændende bud er for mig flere udgaver af filtede tøfler. Her er indtil flere, der nok skal fænge hos de ældste elever.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.082 andre er allerede tilmeldt