Anmeldelse Dansk
0   264

Rejsen til Amerika - og andre vilde skud

Fakta<p>Forfatter: Morten Sabroe</p><br /><p>ISBN: 87-91620-19-8</p><br /><p>198 kroner, 188 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget Ajour</p>

Morten Sabroe, provokatør og journalist, der slap godt fra at skrive en foromtale af en ny bog skrevet af Hans Engell - ren svindel - og som også skrev en parodi på en anmeldelse af den. Det politiske og kulturelle Danmark blev bragt i kog. Og så sad han og skreg af grin over, at medieverdenen var så let at narre.

Artiklen fortsætter under banneret

Han skelner mellem at skrive reportager, hvor han holder sig til sandheden, og satirer, hvor han tillader sig fiktive friheder. Disse satirer kan være så bidende onde, at nogle læsere synes, at han undertiden går over stregen.

Bogen er en samling af featureartikler, reportager, essays, satirer, eller hvad det nu er for genrer. Artiklerne er undertiden svære at sætte i bås. Stilen er meget personlig og subjektiv. Hans reportager fra USA under sidste præsidentvalg og fra Ukraine er fremragende, sprællevende journalistik. Han skaber et alternativt mediebillede med sin utraditionelle metode, hvor han giver sig god tid til at komme på tæt hold af den almindelige borger.

Han skriver med foragt om mainstreamjournalister, der står i kø for at interviewe de samme mennesker og bagefter skriver de sammen artikler for at følge den rigtige trend. Han er en nervøs ener, som hudfletter sine kolleger, fordi de begrænser deres egen frihed i jagten på at være på det rigtige hold i skiftende moderetninger.

Bogen er inspirerende og provokerende og kan også bruges af fagfolk som dansklærere til nye tilgange til deres undervisning - selv om der også er vildskud og bras indimellem.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.267 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.869 andre er allerede tilmeldt