Anmeldelse

Rejsen til Amerika - og andre vilde skud

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Morten Sabroe, provokatør og journalist, der slap godt fra at skrive en foromtale af en ny bog skrevet af Hans Engell - ren svindel - og som også skrev en parodi på en anmeldelse af den. Det politiske og kulturelle Danmark blev bragt i kog. Og så sad han og skreg af grin over, at medieverdenen var så let at narre.

Han skelner mellem at skrive reportager, hvor han holder sig til sandheden, og satirer, hvor han tillader sig fiktive friheder. Disse satirer kan være så bidende onde, at nogle læsere synes, at han undertiden går over stregen.

Bogen er en samling af featureartikler, reportager, essays, satirer, eller hvad det nu er for genrer. Artiklerne er undertiden svære at sætte i bås. Stilen er meget personlig og subjektiv. Hans reportager fra USA under sidste præsidentvalg og fra Ukraine er fremragende, sprællevende journalistik. Han skaber et alternativt mediebillede med sin utraditionelle metode, hvor han giver sig god tid til at komme på tæt hold af den almindelige borger.

Han skriver med foragt om mainstreamjournalister, der står i kø for at interviewe de samme mennesker og bagefter skriver de sammen artikler for at følge den rigtige trend. Han er en nervøs ener, som hudfletter sine kolleger, fordi de begrænser deres egen frihed i jagten på at være på det rigtige hold i skiftende moderetninger.

Bogen er inspirerende og provokerende og kan også bruges af fagfolk som dansklærere til nye tilgange til deres undervisning - selv om der også er vildskud og bras indimellem.