Anmeldelse Pædagogik
0   325

Vi vil ha'

Om børn, tid og forbrug

Fakta<p>Forfatter: Katarina Bjärvall</p><br /><p>249 kroner, 239 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget Klim</p>

Svenskerne vil så gerne "belære" og give os dårlig samvittighed! Som forældre gør vi alt, hvad vi kan for at gøre det så godt som muligt, og styrter rundt for at opfylde ønsker. Dog kniber det med tiden til at være sammen med børnene.

Artiklen fortsætter under banneret

Men denne bog advarer os endnu en gang om, at kvalitetstiden, hvor mor, far og børn er sammen med fuldt nærvær, er ved at være en sjældenhed i de moderne familier. Stress er ved at være en folke­sygdom; og det viser sig, at der er en masse ubalancer i den måde, hvorpå vi prioriterer tid og forbrug. Forfatteren til bogen har talt med forskere, marketingfolk, legetøjsforhandlere og slikpro­ducenter - samt de involverede forældre og deres børn. Desuden har hun brugt en masse tid på at chatte på internettet, været til børnefødselsdage, hvor alt er købt hjem i færdigproducerede kon­cept­pakker, har shoppet rundt med forbrugslystne teenagepiger, drukket te ved køkkenbordet hos storbyfamilien og besøgt en selvforsynende familie på landet.

Bogen er et selvransagende spejl, som vi kan sætte op for os selv, hvor vi kan finde ud af, hvordan vi selv prioriterer vore liv. For selv om det er "hårrejsende" læsning med mange samfundskritiske perspektiver, kan vi vel heller ikke tillade os "bare" at lade bogen ligge uåbnet - som om den aldrig havde eksisteret. Vi ved det jo godt! Men er vi villige til at foretage de ændringer, der skal til?


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
704 andre er allerede tilmeldt