Anmeldelse Skønlitteratur
0   266

Marsmanden og andre fortællinger fra Sogneager

Fakta<p>Forfatter: Lene Kaaberbøl og Mette Finderup</p><br /><p>Illustrator: Jan Solheim</p><br /><p>129 kroner, 96 sider</p><br /><p>Forlag: Det Danske Bibelselskab</p>

Hvor er det bare nogle dejlige noveller for børn om hverdagens store og små begivenheder! Hertil krydres de med tegneserier over udvalgte bibelske fortællinger i flotte farver og levende streg. I alt består bogen af ti noveller og ti tegneserier. Novellerne foregår i den lille by Sogneager, og de har forskellige fortællere, der alle går i samme skoleklasse.

Artiklen fortsætter under banneret

I Lene Kaaberbøls velkendte, nutidige sprog, som børnene bare elsker, fortælles blandt andet om veninders indbyrdes regler for god opførsel og jul i skils­misse­familier. Novellerne er meget velegnede til oplæsning. Tegneserierne er lidt sværere at læse op, men så kan de bruges som perspektivering til de "originale" bibelske fortællinger, når der skal sammen­lig­ne­s temaer fra hverdagen og i Bibelen. De bibelske fortællinger er alle de kendte kernefortællinger om Skabelsen, de ti bud, Jesu fødsel, Jesu dåb, Jesu berømte bjergprædiken, Jesu fortællinger om Zakæus og Lazarus samt lidelseshistorien, opstandelsen, himmelfart og pinse. Alle temaer, noveller og tegneserier er meget velegnede til undervisning af juniorkonfirmander eller som en del af en underholdende undervisning i kristendomskundskab på skolens mellemtrin. For vi må da for alt i verden ikke "snyde" de børn, der ikke er døbte, for de gode klassiske fortællinger tilsat godt, moderne litterært alternativ, vel?


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
17.498 andre er allerede tilmeldt

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.304 andre er allerede tilmeldt