Anmeldelse

Naturen i Danmark - Geologien

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Geologien" er andet bind i serien "Naturen i Danmark" fra Gyldendal. Hvis man er en af de naturfagsundervisere, der ønsker at få et godt og detaljeret syn på, hvad man videnskabeligt ved om Danmarks natur netop nu, vil serien helt sikkert få én op af stolene.

Danske forskere, der netop nu har fingeren på pulsen, har udarbejdet et overflødighedshorn af information og forklaringer om Danmarks geologi og den videnskabelige udvikling inden for geologien gennem de sidste 400 år.

Vi bliver kyndigt guidet igennem Danmarks tilblivelse helt tilbage fra prækambrium og frem gennem tiden. Bogen er inddelt i overskuelige kapitler, så man hurtigt kan skaffe sig information om de geologiske tidsperioder, man ønsker en større viden om.

"Geologien" er rigt illustreret med gode billeder og forklarende tegninger, der gør det nemmere at fatte den fantastiske historie, der har formet Danmark til det land, vi kender i dag.

Bogen er en suveræn hånd- og opslagsbog for lærere, der arbejder med emner omkring Danmarks geologi i deres undervisning.