Stig Faurdal

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Audiologopæd Stig Faurdal, 44, bor på Amager.

Uddannelse:

Audiologopæd fra Københavns Universitet.

Arbejdsplads:

Tale- og Høreinstituttet i Virum.

Stig Faurdal underviser mennesker med taleproblemer. Det kan for eksempel være folk, der bruger stemmen forkert, eller personer, som på grund af sygdom ikke længere kan tale normalt. Han underviser i forskellige stemmeteknikker, blandt andet vejrtrækningsteknikker, som kan forbedre kontrollen over stemmen, og gennemfører også mange fysiske øvelser med sine elever.

Stig Faurdal sidder desuden i en række forskellige udvalg, blandt andet medarbejderudvalget og forretningsudvalget. Han er også medlem af bestyrelsen for Tale- og Høreinstituttet.

Mit arbejde lige nu:

Det, jeg arbejder mest med i øjeblikket, er overgangen fra amtet til kommunerne efter nytår. Vi bruger meget tid på at informere kommunerne om, hvem vi er, og hvad vi kan.

Mit arbejde om fem år:

Det er meget svært at svare på, for lige i øjeblikket kan jeg ikke se så langt ud i fremtiden. Den nye region har givet os en bevilling på foreløbig et år, og derefter ved jeg ikke, hvad der kommer til at ske.

Efteruddannelse:

Jeg har været på to kurser i løbet af 2006. I januar var jeg på et stemmekursus, og i september deltog jeg i et arbejdsmiljøkursus, fordi jeg er sikkerhedsrepræsentant.

Ting, som er vigtige for mig:

1. Jeg ville slet ikke kunne undvære samværet med mine kolleger. Vi sidder meget alene med vores arbejde til daglig. Derfor sørger vi for at have et fagligt forum en gang om ugen, hvor vi kan sparre med hinanden.

2. Struben er en helt essentiel del af mit arbejde. Det er der, lydkilden sidder, og jeg arbejder jo med lyd hver dag.

3. Jeg er et meget musisk menneske. Jeg hører altid musik og fornemmer hele tiden musikken i min krop. Jeg har sunget, siden jeg var lille, og jeg går stadig til sang.

4. Det bedste, jeg ved, er min familie. Vi har et meget nært forhold til hinanden. Min kone og jeg har været gift i 13 år, og vi har en søn på 12 og en datter på 6.

5. Jeg har set to operaer i det nye operahus i det forløbne år, som virkelig har gjort indtryk på mig. Den første var Wagners »Nibelungens Ring«, den anden var »Sagen Makropulos«. Det giver en fantastisk helhedsoplevelse, når man både kan høre og se på samme tid. Jeg læser ofte om forestillingen inden, især hvis jeg ikke kender den i forvejen.

6. Når jeg er træt, kan jeg godt finde på at læse faglitteratur. En del af det er på tysk, og så skal jeg koncentrere mig så meget om det, at jeg bliver frisk igen. Men jeg kan også godt lide at læse en god krimi, for eksempel Liza Marklund.

7. Når man skal træne stemmen, er det vigtigt, at kroppen ikke er anspændt. Derfor laver man også mange fysiske øvelser for at få kroppen til at slappe af.

Powered by Labrador CMS