Anmeldelse

Aerob Præstationsevne / Anaerob Præstationsevne / Fysisk træning / Idræt og træning / Idrætspsykologi

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Er man en seriøs underviser i idræt, skal man helt sikkert have Danmarks Idræts-Forbunds træningshæfter stående på hylden, der hvor man forbereder sin idrætsundervisning.

De giver et overblik over, en viden og indsigt i et bredt felt af træningsprincipper. Materialet er formuleret i et let forståeligt sprog, så det kan også bruges som direkte læsestof i de ældste klasser, eksempelvis i forbindelse med et træningsemne, hvor træningshæfterne kunne være en spændende lektiedel.

Materialet har også fokus på planlægning af træning, så der gives eksempler på, hvordan man kan arbejde fysisk, alt efter hvilke områder der arbejdes med i idræt.

Træningshæfterne beskæftiger sig med fysiske og psykologiske træningsformer, men har også konkret viden om, hvad der ligger til grund for de forskellige træningsformer. Det er den nyeste videnskab, der danner baggrund for hæfternes indhold.

De omtalte træningshæfter indeholder en række tabeller og figurer, der fint illustrerer hæfternes indhold, og som fastholder overblikket.

"Idræt og træning" kan man godt opfatte som en grundbog, hvor man har fået en god indsigt og er klar til videre arbejde. "Fysisk træning" har til sidst en fin ordforklaring, som kan afdække de faglige begreber, man ikke kan huske og derfor hurtigt kan opdatere.

Et godt materiale til et generelt overblik på træningsområdet, men skal man arbejde med fordybelse, må man have fat i yderligere litteratur - her kan man hente inspiration i hæfternes litteraturlister.

Anbefales til idrætslærere, idrætsstuderende på seminarierne og eleverne i de ældste klasser.