0   271

Dansk Folkeparti vil forbyde slik i skolerne

Frikvartererne i landet skoler bør være slikfri, mener Dansk Folkepartis uddannelsesordfører Martin Henriksen. Han vil i Folketinget opfordre undervisningsministeren til at anbefale skolerne et forbud mod, at elever køber slik i skoletiden.

Martin Henriksen er inspireret af Tommerup Skole på Fyn, hvor skolebestyrelsen har besluttet at forbyde eleverne at gå til bageren i frikvartererne. Han mener, at forbudet både vil give friskere elever i timerne og et bedre helbred for eleverne, som vil få et mindre sukkerindtag.

"På den pågældende skole har 7. til 9. klasserne ganske vist fået udgangsforbud, men den store gevinst er, at de ikke længere sidder og hænger i timerne på grund af sukkerchok, og at de dermed får et langt større udbytte af undervisningen", siger Martin Henriksen til TV2/Fyn.

Artiklen fortsætter under banneret

Fødevarestyrelsen har tidligere opfordret til, at skolebestyrelserne formulerer en mad og måltidspolitik, som kan bidraget til at holde sukkerindtaget for skolebørn under det anbefalede maksimum på 45-55 gram om dagen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet