Anmeldelse Tysk
0   169

Tysk grammatik ... Ingen panik

Fakta<p>Pris ved køb af 20 eller derover: 20 kroner </p><br /><p>Pris ved køb af 19 eller mindre: 30 kroner </p><br /><p>Hæftet kan bestilles på telefon 2395 4767 eller ufmog@hotmail.com</p><br /><p>Forlag: UM</p>

"Tysk grammatik . Ingen panik" virker vanskeligt tilgængelig som grammatisk opslagsbog. Typografien er for lille; læsbarheden bliver derved vanskeligere, og informationsformidlingen bliver generelt mere uoverskuelig.

Artiklen fortsætter under banneret

Indholdsfortegnelsen virker rodet, da den i overvejende grad fokuserer på enkelte ord frem for de grammatiske basisområder.

Bogen indeholder indledningsvis en analysevejledning, der er baseret på dansk analysetradition. Dernæst følger en ultrakort indføring i bøjning af udsagnsord i nutid, datid og førnutid kombineret med nogle meget tætskrevne bøjningsskemaer i nutid og datid, hvor regelmæssige og uregelmæssige udsagnsord er blandet sammen; det finder jeg uhensigtsmæssigt.

Den bestemte og ubestemte artikel præsenteres i samme skema, og uden forklaring omsættes ein til keine i flertal; det er for svært at gennemskue for eleverne.

Genetiv er udeladt; upraktisk, hvis bogen er tænkt som en generel opslagsbog. Der følger en beskrivelse af henførende stedord uden en oversigt over dem; det er vanskeligt at bruge forklaringerne isoleret. Ejestedordene præsenteres ultrakort. Bisætninger og forholdsord bliver præsenteret kort og præcist.

Beskrivelsen af tillægsordenes svage og stærke endelser er både for overordnet og ufuldstændig, da de stærke endelser omtales, uden at de bliver vist.

Denne grammatiske opslagsbog giver ikke eleverne på folkeskoleniveau den fornødne støtte i arbejdet med det tyske sprog.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.907 andre er allerede tilmeldt