Anmeldelse Skønlitteratur
0   141

Første skønlitterære børnebog om danske børn med indvandrerbaggrund

Endelig er der skrevet en sjov børnebog, som tager fat om livet i de danske indvandrerfamilier

Fakta<p>Forfatter: Manu Sareen</p><br /><p>ISBN: 87-11-22717-6</p><br /><p>169 kroner, 192 sider</p><br /><p>Forlag: Sesam</p>

Denne bog er intet mindre end en lille sensation! For det første er det en meget velskreven og meget morsom børnebog, og for det andet er den skrevet af en dansk politiker med indvandrerbaggrund. Det er den første børnebog, der tør tage ordentligt fat om etniske danskeres og danskere af anden etnisk herkomsts mangelfulde viden om hinanden.

Artiklen fortsætter under banneret

Fortællingen rulles i gang af et lidt uheldigt fysik­for­søg begået af den 13-årige Iqbal Farooq og hans lillebror, Tariq. Egentlig var det bare noget, der skul­le prøves af med noget viskelæder, kontaktlim og nogle grannåle; men resultatet bliver, at det meste af skolen sprænges i luften. Dette skaber en mediereaktion af uanede dimensioner med over­skrifter om bomstærkt supersprængstof blandt to andengenerationsindvandrerdrenge, der er med i en international terrorgruppe.

Langt det meste af handlingen om de to drenge foregår i Blågårdsgade på Nørrebro. Her præsen­teres vi for de mange skæve beboere i de seks lejligheder i Iqbals opgang, og det er en broget affære. Familien Farooq drikker specialimporterede dåsecolaer og er ellers en glad og hyggelig familie, der på mange måder er som andre danske familier, og faren er lige så tilpas foretagsom og opblæst, som fædre skal være i børnebøger og børnefilm.

Der er masser af humor, tempo og sjove forviklinger i Manu Sareens debut som børnebogsforfatter, hvor han viser et formidabelt sprogøre for andengenerationsindvandreres slang - uden at det bliver alt for karikeret. Men måske er det netop, fordi forfatteren selv har en indvandrerbaggrund, at vi for alvor tør slippe latteren løs. For dansklæreren og for læreren i dansk som andetsprog er det værd at bemærke, at bogen også er udgivet som lydbog, så vore tosprogede børn kan få hjælp til læsningen og til udtalen af det danske sprog. Desuden er der masser at tale sammen om, når bogen er læst til ende. Så jeg har blot at tilføje: Hva' så dér? - Respekt!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.274 andre er allerede tilmeldt