Anmeldelse

Heibergs børnedessertcirkus

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Heibergs børnedessertcirkus" er en smart, inspirerende bagebog. Morten Heiberg, den populære kok, har samlet de allerbedste opskrifter, som han gennem de sidste ti år som dessertkok har brugt og gennemtestet et utal af gange på sine egne børn.

Bogen indeholder 36 søde opskrifter på kager, is, sorbet, konfekt, hjemmelavet marcipan, muffins, chokoladekager, sandkager, milkshakes med mere. Der er ingen pulver, kemi, farver og aromaer, kun det bedste af det bedste.

Ved højtiderne går man i gang med det søde og lækre bagværk hjemme i køkkenet, og børnene myldrer frem, men som undervisningsbog i hjemkundskab falder bogen ikke så heldigt ud. Alt for mange af opskrifterne indeholder ualmindelig meget sukker og fedtstof, hvilket kan blive vanedannende på længere sigt. Bogens fotos og skægge tegninger appellerer til mindre børn, men for at kunne klare tekstmængden i de enkelte opskrifter kræves der dog en vis læsefærdighed, altså for store elever. Alligevel er det en rigtig flot gavebog.